Maaike Cafmeyer wordt 50: dit zijn haar beste rollen

Series | Vandaag mag de Vlaamse actrice Maaike Cafmeyer 50 kaarsjes uitblazen. Ter gelegenheid van deze heugelijke dag dook de redactie van Pickx in de archieven en selecteerden we enkele van haar allerbeste rollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En Daarmee Basta!

We beginnen dit lijstje met ‘En daarmee basta!’, een Vlaamse jeugdserie die van 2005 tot en met 2008 werd uitgezonden op Ketnet. In deze serie zien we hoe tienerzoon Joost (Sus Slaets) probeert om te gaan met Patsy (de nieuwe vriendin van zijn vader Bert), en diens dochter Isa (Grietje Vanderheijden). Joost heeft tal van vrienden die in de kelder van zijn huis samentroepen om er samen avonturen te beleven. Maaike Cafmeyer speelt de rol van Patsy, de nieuwe stiefmoeder van Joost, die het beste voorheeft met iedereen binnen het huishouden.

Aspe

In 2004 kwam de Vlaamse televisiezender VTM met een nieuwe detectiveserie op de proppen, genaamd ‘Aspe’. Deze reeks was gebaseerd op boeken van de Vlaamse schrijver Pieter Aspe en telde in totaal tien seizoenen. In ‘Aspe’ zien we hoe de Vlaamse politieinspecteur Pieter Van In (Herbert Flack) tal van misdaden en mysteries oplost. Hij krijgt daarbij de hulp van zijn inspecteurs waaronder ook Carine Neels (gespeeld door Maaike Cafmeyer). Cafmeyer bewees door deze rol ‘in Aspe’ dat ze ook ernstige filmrollen aankan. Cafmeyer speelde in totaal in 94 afleveringen van ‘Aspe’ mee.

Eigen Kweek

In ‘Eigen Kweek’ zien we hoe de West-Vlaamse boerenfamilie Welvaert een cannabisplantage begint om geld te verdienen. Een van de leden van familie, Frank, laat zijn Filipijnse vriendin overkomen naar België en dat zet de vele culturele verschillen in de verf. ‘Eigen Kweek’ was een succes in Vlaanderen. De geweldige verhaallijn, de vele grappige momenten en uitmuntende cast zorgden voor honderdduizenden kijkers. Maaike Cafmeyer speelt in deze reeks de lokale politieagente en huisvriendin Chantal Vantomme die, zoals het een echte politieagente betaamt, op de hoogte is van het feit dat heel wat criminelen cannabis kweken om geld te verdienen. Cafmeyer leerde voor deze rol speciaal hoe ze auto moest rijden.

Chantal

Enkele jaren na ‘Eigen Kweek’ raakte bekend dat Maaike Cafmeyer te zien zou zijn in een eigen spin-offserie, genaamd ‘Chantal’. Cafmeyer speelt daarin opnieuw de rol van de sympathieke politieagente Chantal. Die is naar de fictieve West-Vlaamse gemeente Loveringem verhuisd om er het plaatselijke wijkcommissariaat te gaan leiden. In de gemeente kruist Chantal het pad met heel wat kleurrijke figuren die elk hun eigen idee hebben over de arm der wet.

De Twaalf

Cafmeyer was enkele jaren geleden ook te zien in ‘De Twaalf’. ‘De Twaalf’ gaat over twaalf Vlaamse burgers die opgeroepen worden om in een jury te zetelen van een assisenproces rond een moordzaak. De hoofdverdachte is Frie Palmers (Maaike Cafmeyer). Zij wordt verdacht van een moord die achttien jaar geleden plaatsvond, en van een moord op een jong meisje, die twee jaar voor het proces plaatsvond. ‘De Twaalf’ was razend populair. Er keken elke week meer dan een miljoen Vlamingen naar de serie en de productie won ook zeven Ensors of het Filmfestival van Oostende in 2021. Cafmeyer was dat jaar een van de winnaars. Zij won de Ensor voor Beste Actrice.

Ontdek ‘De Twaalf’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Bevergem

In 2015 draafde Cafmeyer op in de succesvolle reeks ‘Bevergem’. Daarin zien we hoe stand-upcomedian Freddy De Vadder in het fictieve West-Vlaamse dorpje Bevergem terechtkomt en kennismaakt met de lokale inwoners. Die inwoners blijken allemaal met hun eigen bekommernissen te zitten en minstens even excentriek te zijn als de comedian zelf. Maaike Cafmeyer speelt in deze reeks de rol van Anja en zet een zeer overtuigende personage neer.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top