Black Box Revelation brengt eerbetoon met 100 drummers voor Foo Fighter-drummer Taylor Hawkins

Muziek | Eind maart vorig jaar overleed Taylor Hawkins, de iconische drummer van Foo Fighters. Een jaar na zijn plotse overlijden tijdens de Zuid-Amerikaanse tour van de band brengt Studio Brussel een eerbetoon aan de alom geliefde Hawkins. Zo speelt Black Box Revelation samen met 100 drummers een unieke versie van ‘My Hero’ in het Sportpaleis, de plek waar Hawkins voor het laatst optrad in België.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De graag geziene drummer - ook de beste vriend van frontman Dave Grohl – werd op 25 maart 2022 dood aangetroffen in een hotelkamer in Bogota. Kort voor zijn dood had Hawkins nog geklaagd over pijn aan zijn borst. Een huisarts die ter plaatse kwam, probeerde nog tevergeefs de drummer te reanimeren. Uit het toxologische onderzoek bleek achteraf dat Hawkins cannabis, opiaten en antidepressiva had gebruikt.

Zijn dood beroerde de rockwereld en veroorzaakte een golf van ongeloof en verdriet. Net om zijn erfenis te vieren nam Black Box Revelation samen met 100 drummers een cover op van ‘My Hero’. “Hem op deze manier eren, is een onvergetelijke ervaring”, aldus Black Box Revelation. “Taylor Hawkins was de beste rockdrummer van onze tijd.”

Anthem

Om het nummer even te duiden: 'My Hero' groeide na het overlijden van Taylor Hawkins uit tot het anthem waarmee fans wereldwijd hun held herdenken. Tijdens twee eerbetonen in Londen en Los Angeles nam Hawkins tienerzoon Shane de plaats van zijn vader achter de drums in om samen met Dave Grohl het nummer live te brengen. De indrukwekkende beelden gingen toen de wereld rond.

Foo Fighters hebben inmiddels nieuwe shows aangekondigd in de VS. Wie Hawkins gaat vervangen is nog niet bekend. Maar dat Taylors geest er in het Sportpaleis bij was, daar mag je zeker van zijn. Je kan het Taylor Hawkins Tribute hier bekijken:

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top