Vijf volwassen animatieseries voor de ideale lazy sunday

Series |

Een uur minder slaap door het zomeruur en slecht weer voorspeld, het lijkt geen geweldige zondag te worden. Dan maar lekker in bed of in de zetel blijven hangen en genieten van enkele komische animatieseries voor volwassen, de ultieme guilty pleasure! Pickx selecteerde vijf must see series of films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rick and Morty

Duik mee in de dysfunctionele familie Smith en hun gekke interdimensionale avonturen met Rick and Morty. De serie zit intussen al aan haar zesde seizoen, maar blijft vernieuwend. Deze unieke animatieserie gaat over de gekke en cynische wetenschapper Rick Sanchez en zijn timide en minder scherpe kleinzoon/sidekick Morty Smith. Samen reizen ze door tijd en ruimte en maken ze de meest absurde avonturen mee.

De serie durft al eens heel meta en ingewikkeld sci-fi te gaan, maar blijft ook voor de minder oplettende kijker een hilarisch tijdverdrijf. Schrijvers Dan Harmon (Community) en (de inmiddels ontslagen) Justin Roiland zijn koningen in zelfrelativering, meta-opmerkingen en de vierde wand breken en sparen niets of niemand.

Enkele aanraders zijn de afleveringen ‘Total Rickall’, ‘Get Schwifty’, ‘Pickle Rick’, ‘The Vat of Acid Episode’ en ‘Analyze Piss’, maar je kan ze ook gewoon allemaal van A tot Z bekijken, uren kijkplezier gegarandeerd!

Bekijk ‘Rick and Morty’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Family Guy

De ideale serie om even niet te veel na te denken en lekker te lachen, ideaal voor een lazy sunday! ‘Family Guy’ is het paradepaardje van Seth McFarlane (Ted, A Million Ways to Die in the West) en is al meer dan 23 jaar een vaste waarde op tv. 

De serie is een soort sitcom over de disfunctionele familie Griffin in het fictionele stadje Quohog, Rhode Island. De serie baadt in satire en spaart geen enkele celebrity of aspect van de Amerikaanse cultuur in de legendarische cutaway gags. Net als ‘Rick and Morty’ is er veel zelfspot en ligt de vierde wand bijna elke aflevering aan diggelen. McFarlane spreekt het merendeel van de stemmen zelf in en pronkt maar al te graag met zijn zangtalent. Tiktok staat al vol met Family Guy-fragmenten nu uw woonkamer nog.

Bekijk Family Guy op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars'  van Proximus Pickx.


Sausage party

'Sausage Party' is het absurde werk van onder meer Seth Rogen en Jonah Hill. De film gaat over verschillende voedingswaren in een supermarkt. De voedselwaren zijn zelfbewust en het is hun grootste droom om uitgekozen en verkocht te worden. Al wordt die droom snel een nachtmerrie wanneer de producten beseffen wat mensen met voedsel doen. Aardappels worden levend geschild, sla wordt gevierendeeld, hotdogs worden levend gekookt en baby-wortels worden ondanks hun jonge leeftijd levend verorberd.

De kook-en eetscènes worden als ware horror in beeld gebracht en zijn zowel grappig als enorm verontrustend. Buiten het originele verhaal, heeft ‘Sausage Party’ ook een topcast, met onder meer stemmen van Seth Rogen, Jonah Hill, Michael Cera, Paul Rudd en Nick Croll. Hilarische Horror op een druilerige zondag, wat moet een mens meer hebben?Disenchantment

De nieuwste serie van de makers van ‘The Simpsons’ en ‘Futurama’. In 'Disenchantment' brengt Matt Groening je in een middeleeuwse sprookjeswereld vol gekke koningen, grappige elfjes, ogers, duivels en rebellerende prinsessen.

De serie gaat over de opstandige prinses Beanie en haar compagnons Elfo en Lucie, een elf en een duivel. Samen halen ze kattenkwaad uit in hun koninkrijk Dreamland en ontdekken ze andere landen. Tijdens hun avonturen stuiten ze op een mythische samenzwering.


Bekijk ‘Disenchantment’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.


Bojack Horseman

Een buitenbeentje tussen deze suggesties is ‘Bojack Horseman’, deze tragikomische serie haalt ondanks de kinderlijke geanimeerde setting ook heel serieuze onderwerpen aan.

De serie gaat zoals de naam al doet vermoeden over Bojack Horseman. Bojack was in de jaren 90 een bekende sitcomster. Enkele jaren later sukkelt hij met drank-en middelenmisbruik en depressies. Hij probeert door middel van een autobiografie zijn carrière weer nieuw leven in te blazen.

Bojack is erg cynisch en nihilistisch en maakt doorheen de serie veel fouten. Fouten die de kijker in een moeilijke situatie brengen: kan ik blijven sympathiseren met Bojack, ondanks zijn acties?

Er is met karakters als Todd of Vincent Adultman voldoende comic relief, maar eigenlijk is ‘Bojack Horseman’ een gitzwarte serie. Thema’s als schuld, leugens, spijt en boete spelen een prominente rol in deze tegenstrijdige serie. Misschien wat zwaarmoedig voor een grijze lazy sunday, maar een parel van een serie!

Bekijk ‘Bojack Horseman’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top