Dungeons & Dragons Night in Kinepolis voor avant-première nieuwe film

Films |

Vrijdag 24 maart is het zover: de langverwachte fatansyfilm ‘Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves komt eraan en in Kinepolis kan je niet alleen de film in avant-première zien maar wordt er ook een heuse Dungeons & Dragons Night georganiseerd.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Dungeons & Dragons' zag eerst het licht als een bordspel en verwierf in de jaren 80 nogal wat populariteit dankzij het magische rollenspel. Later kwam er ook een videogame bij. Ruim 40 miljoen mensen hebben het inmiddels gespeeld en bijna vijftig jaar later is het nu tijd voor een reboot van de filmversie. Tussen 2000 en 2012 waren er immers al filmadapaties van in de bioscoop te zien in de vorm van een trilogie. Dat het zolang wachten is geweest op deze reboot heeft alles te maken met een jarenlang conflict over de rechten tussen spel- en speelgoedfabrikant Hasbro, dat TSR dat ‘Dungeons & Dragons’ ooit uitbracht heeft overgenomen, en filmstudio’s Universal Pictures en Warner Bros. Pictures.

Het scenario is van de hand van Jonathan Goldstein, John Francis Daley en Michael Gilio en de eerste twee hebben de film ook samen geregisseerd. Goldstein schreef samen met Daley eveneens het scenario van de ‘Horrible Bosses’-films en ‘Spider-Man: Homecoming’, terwijl hij als regisseur ook ‘Game Night’ inblikte.

Luchtige benadering

In ‘Dungeons & Dragons’ draait alles om de strijd tussen een dief en een groep onwaarschijnlijke avonturiers om een verloren relikwie terug te vinden. Dat Star Trek-ster Chris Pine aan boord is, is veelbetekenend: de film mikt zowel op stevige actie als hilarische avonturen en tijdens de wereldpremière op het SXSW filmfestival begin maart werd de actiekomedie alvast erg goed onthaald.

Behalve Chris Pine spelen ook Michelle Rodriguez, Chloe Coleman, Regé-Jean Page, Justice Smith en zelfs Hugh Grant mee. Volgens de eerste reacties zou de film ook kiezen voor een meer luchtige benadering, een keuze waar ook de spelers die het spel vijftig jaar geleden voor het eerst speelden en die de film inmiddels hebben gezien blijkbaar enthousiast over waren. “We wilden een andere kant van de fantasiewereld laten zien”, zei regisseur-scenarist Jonathan Goldstein over die keuze. “We houden allemaal van ‘Game of Thrones’ en ‘Lord of the Rings’, maar veel wordt er niet gelachen.”

Meer info over de avant-première van ‘Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves’, vrijdag 24/3 om 20u, vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top