‘A Star Is Born’ (Play5): deze acteurs speelden mee in hun eigen regiedebuut

Films | Morgenavond kan je op Play5 naar ‘A Star Is Born’ kijken. Deze film is het regiedebuut van Bradley Cooper, maar de man speelt er ook in mee. Dat een regisseur zoiets doet is hoogst opmerkelijk, maar niet uitzonderlijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jackson Maine (Bradley Cooper) is een Amerikaanse countryzanger die in de goot is beland. Op een dag ontdekt hij Ally (Lady Gaga): een onbekende, maar danig getalenteerde zangeres waarop ook hij verliefd wordt. Jackson helpt Ally om door te breken in de muziekwereld, maar krijgt het moeilijker wanneer zijn eigen carrière daardoor steeds meer in de schaduw komt te staan.

Bradley Cooper was tot voor ‘A Star Is Born’ vooral bekend als een van de drie hoofdrolspelers uit ‘The Hangover’-films. In 2018 bracht hij de romantische film ‘A Star Is Born’ uit en zette hij zichzelf ook op de kaart als regisseur. In het verleden hebben andere acteurs hetzelfde gedaan.

John Krasinski

Zoals John Krasinski bijvoorbeeld. Deze Amerikaanse acteur regisseerde in 2009 zijn allereerste film genaamd ‘Brief Interviews with Hideous Men’ en speelde daarin ook een klein rolletje. In 2018 zat Krasinski opnieuw in de regisseursstoel. Hij blikte dat jaar de horrorfilm ‘A Quiet Place’ in waar zowel hijzelf, als zijn vrouw Emily Blunt, een hoofdrol in speelt. ‘A Quiet Place’ viel goed in de smaak. Zo goed zelfs dat Krasinski in 2021 groen licht kreeg om een vervolgfilm te maken: ‘A Quiet Place Part II’.

Mel Gibson

Mel Gibson had al enkele succesvolle jaren als Hollywood-acteur achter de rug voordat hij in 1993 besloot om zelf een prent in te blikken. De man was toen al bekend om zijn hoofdrollen in ‘Mad Max’ (1979), ‘Mad Max 2’ (1981), ‘Mad Max Beyond Thunderdome’ (1985), ‘Lethal Weapon’ (1987), ‘Lethal Weapon 2’ (1989) en ‘Lethal Weapon 3’ (1992). In 1993 bracht hij zijn eigen filmproject ‘The Man Without A Face’ tot een goed einde, waarin hij ook zelf opdraafde. In 1995 besloot Gibson om opnieuw als regisseur aan het werk te gaan en blikte hij ‘Braveheart’ in. Daarin speelde hij ook een hoofdrol.

Ontdek 'Brave Heart' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

 

Michael B. Jordan

De Amerikaanse acteur Michael B. Jordan is bij heel wat mensen bekend om zijn rol als Adonis Johnson Creed in de ‘Creed’-films. De acteur speelt in deze filmfranchise een jongeman die in de leer gaat bij Rocky Balboa (Sylvester Stallone) en vervolgens uitgroeit tot een gerespecteerde bokser. In 2023 besloot Jordan om voor het eerst zelf de regie van een film in handen te nemen. Hij deed dat met ‘Creed III’ en wat ons betreft mag het resultaat van dit regiedebuut er absoluut wezen.

Ontdek ‘Creed’ en 'Creed II' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kevin Costner

Kevin Costner gaat al enkele decennia mee in Hollywood. Hij begon begin jaren tachtig aan zijn carrière als acteur en speelde dat decennium in tal van filmprojecten mee. Costner werd bekend dankzij zijn filmrollen in de films 'Silverado' (1985) , 'Fandango' (1985) en ‘The Untouchables’ (1987). In 1990 besloot hij om zelf achter de knoppen te gaan staan en regisseerde hij ‘Dances with Wolves’: een film waarin hij ook zelf de hoofdrol speelde. ‘Dances with Wolves’ werd twaalf keer genomineerd voor een Oscar en kon er ook zeven winnen, waaronder die voor Beste Regisseur.

Bekijk ‘A Star Is Born’ op donderdag 23 maart om 20u35 op ‘Play5’ of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top