Wat kunnen we verwachten van het laatste seizoen van 'Cobra Kai'?

Series |

Nostalgie in overvloed morgen, want VTM 3 haalt ‘The Karate Kid III’ nog eens van onder het stof, de derde film uit de inmiddels gigantische Karate Kid franchise. Na vijf films was het in 2018 tijd voor de spin-off serie ‘Cobra Kai’. De populaire serie kondigde recent een zesde en laatste seizoen aan. Wat kunnen we verwachten? Pickx zocht het uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Cobra Kai' is een spin-off van de populaire Karate Kid-franchise. De Netflix-serie telt al vijf seizoenen en speelt zich af in hetzelfde universum als de Karate Kid-films. Met onder andere William Zabka en Ralph Macchio spelen er zelfs acteurs uit de originele films mee. De serie gaat over oude rivaliteiten en jong karate-geweld.

‘The biggest, the baddest’

Maar aan alle mooie liedjes komt een einde en zo ook aan ‘Cobra Kai’. In een open brief lieten de showrunners Josh Heald, Jon Hurwitz, en Hayden Schlossberg weten dat er een einde komt aan ‘Cobra Kai’. “Ons doel is altijd geweest om de reeks op onze voorwaarden te beëindigen en de Valley te verlaten op de tijd en plaats die wij wilden.” Stoppen op een hoogtepunt heet dat dan.

En of het een hoogtepunt zal zijn! De showrunners teasen al maandenlang dat het laatste seizoen het strafste ooit zal zijn. Ook in de trailer schuwen ze geen grootspraak, seizoen 6 wordt “The biggest”, “the baddest” en “the final season”. Een gewaagde belofte, maar één die de makers van ‘Cobra Kai’ ongetwijfeld kunnen waarmaken.

Zelfde cast

‘Cobra Kai’ zou zichzelf niet zijn zonder de twee hoofdrollen William Zabka (Johnny Lawrence) en Ralph Macchio (Daniel LaRusso). Zij zijn uiteraard weer van de partij, en dat geldt eigenlijk voor de hele cast. Er wordt verwacht dat die zo goed als onveranderd blijft. Zelfs Chozen en Silver worden weer in seizoen 6 verwacht, ondanks de heftige seizoensfinale van seizoen 5.

Wat er in seizoen 6 staat te gebeuren in The Valley is uiteraard nog een mysterie. Het wordt interessant om te kijken waar de makers mee op de proppen gaan komen, zeker omdat het laatste seizoen mooi afgerond werd. 

Al kunnen we waarschijnlijk al zeker twee verhaallijnen verwachten. Kreese die na zijn ontsnapping uit de gevangenis uit is op wraak en het Sekai Takai-toernooi, het grootste toernooi tot nog toe! Hoe dan ook wordt het ongetwijfeld weer spectaculair, zoveel is duidelijk.

Fans zullen wel nog even geduld moeten uitoefenen, want het laatste seizoen van Cobra Kai wordt pas ten vroegste tegen het einde van 2023 verwacht. 

Ontdek de vijf seizoen van ‘Cobra Kai’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Bekijk ‘The Karate Kid III’ zaterdag om 18u25 op VTM 3.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top