ARON, acteur en zanger, treedt voor het eerst op in België

Muziek | Vandaag, op 17 maart, speelt de Spaanse hiphopartiest ARON voor de allereerste keer een concert in België. Niet bijster opmerkelijk, tot je hoort dat ARON de artiestennaam is van Arón Piper, die vooral bekend is als acteur in de zeer populaire tienerdramaserie ‘Elite’ op Netflix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de eerste vier seizoenen van ‘Elite’ speelde Arón Piper de rol van Ander Muñoz, de zoon van de schooldirecteur en een steratleet. Hij staat onder constante prestatiedruk en helpt andere scholieren bij het verborgen houden van duistere geheimen, wat een zware tol eist op zijn mentale welzijn en hem richting verdovende middelen duwt. In het derde seizoen leert Ander dat hij leukemie heeft, maar die overleeft hij. Aan het begin van het vijfde seizoen wordt gezegd dat hij en Guzmán de school hebben verlaten om de wereld rond te reizen.

Het was de grote doorbraakrol van Arón Piper, die bij het tienerpubliek van ‘Elite’ een graag geziene acteur werd. Voordien had hij al geacteerd in de medische scripted realityreeks ‘Centro médico’ en de historische dramareeks ‘The Broken Crown’ (‘La corona partida’) als Ferdinand I, maar die rollen hadden hem internationaal nog niet veel opgebracht. Met ‘Elite’, dat wereldwijd drukbekeken werd, was hij in één klap een Spaanse ster.

Het leverde hem een bloeiende acteercarrière op met rollen in series als ‘The Mess You Leave Behind’ en het aankomende ‘El Silencio’ (‘Mute’) en films als de thriller ‘Código emperador’ (‘Code Name Emperor’). Maar zijn passies lijken niet op te houden bij het acteerwerk. Al van jongs af aan wil Piper namelijk ook een wereldster worden met zijn muziek.

Diepe emoties uitdrukken

“Ik ga maar moeilijk om met mijn emoties. Ik heb het gevoel dat alles me heel hard raakt. Acteur zijn heeft me gered, want dat laat me toe om diepe emoties uit te drukken. Muziek maken is hetzelfde, maar dan met het verschil dat ik mijn eigen emoties kan uitdrukken”, zegt Piper over zijn passie voor beide kunstvormen in een interview met het Nederlandse magazine Numero.

Piper werkt al veel langer aan zijn muziek, maar kwam in 2020 voor het eerst op de proppen met een officiële release, de single ‘Sigo’. Sindsdien werkte hij al samen met enkele toonaangevende namen in de Spaanse undergroundscene. Zo producete hij enkele tracks met de dj MYGAL en blonken op zijn eerste EP, ‘Nieve’ uit 2021, samenwerkingen met Polimá Westcoat, TWEAK, Miqui Brightside, iseekarlo en Jesse Baez. Na nog heel wat nieuwe singles en features op nummers van andere opkomende artiesten, verscheen dit jaar het eerste album van ARON: ‘En Tus Sueños (Vol. 1)’. De naam doet alvast vermoeden dat er snel een vervolg aankomt.

Het album telt veertien persoonlijke nummers, waarmee Piper een mengeling van hiphop, r&b en pop brengt. Met die muziek trekt hij momenteel langs de zalen, waaronder ook de Botanique in Brussel dus, waar hij voor de allereerste keer op Belgische bodem optreedt. Voor wie zin heeft om dat Spaanse rapgeweld live mee te maken: als je nog geen tickets hebt, heb je pech, want het concert is hopeloos uitverkocht.

Ontdek ‘Elite’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top