'Swarm' neemt een superfan onder de loep

Films | Je hebt fans en dan heb je superfans. Sommige mensen hebben zo'n overweldigende adoratie voor hun idool dat het een beetje eng kan worden en dat is precies waar het allemaal om draait in 'Swarm'. De serie vertelt het verhaal van een superfan die haar liefde voor een popidool iets te ver doordrijft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat gebeurt er als fan zijn van iemand verandert in een obsessie? Dat is de hamvraag in de gloednieuwe serie 'Swarm', die vanaf vandaag te zien is op Prime Video. De reeks gaat over Dre, een jonge vrouw uit Houston wiens hele leven draait rond het popicoon Ni'Jah. Volgens Dre is haar idool een god en daar gaat ze ook steeds verder in door, waardoor ze ervan overtuigd is dat zij en Ni'Jah voorbestemd zijn elkaar te ontmoeten en instant beste vriendinnen te worden. 

'Swarm' is een serie van de hand van Donald Glover en Janine Nabers, die eerder al samenwerkten aan de serie 'Atlanta'. De rol van hoofdpersonage Dre wordt vertolkt door Dominique Fishback, die je kan kennen uit 'Judas and the Black Messiah'. Haar rol als Deborah Johnson leverde haar toen een nominatie op voor een BAFTA voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Chloe Bailey kruipt in de huid van Dre's zus, Marissa, en Damson Idris speelt de rol van Dre's vriendje, dat zich duidelijk zorgen maakt over de ongezonde obsessie van zijn vriendin.

Beyoncé als inspiratie

Als er bepaalde verwijzingen in de reeks je bekend voorkomen, is dat niet vreemd. Veel elementen uit het fandom waar Dre van uitmaakt, komen namelijk overeen met dat van wereldster Beyoncé. Eerst en vooral is er het oeuvre van de fictieve popster Ni'Jah, dat wel erg veel invloeden heeft van dat van Queen B.

Daarnaast is er ook de naam van de fans. Fandoms hebben namelijk de gewoonte zichzelf een naam te geven, zoals bijvoorbeeld Little Monsters van Lady Gaga of Beliebers van Justin Bieber. In de reeks noemen de fans van Ni'Jah zichzelf 'The Swarm' (lees: de zwerm), terwijl Beyoncé's fandom in het echte leven 'Bey Hive' (lees: bijenkorf) heet. Toeval? Wij denken van niet!

'Swarm' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top