Deze nevenpersonages hadden even goed hoofdrollen kunnen zijn

Films | Het hoofdpersonage in de film is altijd de persoon die hoort te stralen, maar soms zijn de bijrollen zo goed geschreven dat ze bijna de show stelen. Deze films hebben nevenpersonages die duidelijk main character energy hebben. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Buffalo Bill - 'The Silence of the Lambs'

Hannibal Lecter mag dan wel uitgegroeid zijn tot een van de beste horrorschurken van de jaren 90, toch mogen we niet vergeten dat hij niet dé slechterik is in 'The Silence of the Lambs'. Die titel behoort toe aan Buffalo Bill (Ted Levine), in wat misschien wel het hoogtepunt van zijn carrière is. Levine transformeert volledig in de gestoorde seriemoordenaar en geeft een prestatie die iedereen de stuipen op het lijf jaagt. 

Elke keer dat Bill in beeld is, is er een angstaanjagend gevoel van angst, want hij voert zijn misdaden uit met een griezelige nonchalance. Levine slaagt erin het publiek medelijden te laten krijgen met Buffalo Bill, maar hen tegelijkertijd angst aan te jagen. Anthony Hopkins heeft misschien de schijnwerpers gestolen, maar Levine heeft ervoor gezorgd dat de film ondertussen een klassieker is. 

'The Silence of the Lambs' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Harvey Dent - 'The Dark Knight'

Heath Ledger verdient veel lof voor zijn iconische vertolking van de Joker in 'The Dark Knight'. Zijn prestatie is zelfs zo goed dat de fenomenale rol van Aaron Eckhart als Harvey Dent bijna onder de radar is verdwenen. Bijna, want Dent is charmant, charismatisch en een groot man in de chaos van Gotham City.

Dents transformatie in Two-Face is tragisch overtuigend. Door zowel het idealisme van Dent als de woede en het lijden van Two-Face te tonen, zet Eckhart een van de beste incarnaties van het personage ooit neer. Hij had zonder problemen zijn eigen film kunnen dragen, als hij daar de kans toe had gekregen.

Ontdek ‘The Dark Night’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Ares - 'John Wick 2'

De 'John Wick'-franchise heeft de carrière van Keanu Reeves nieuw leven ingeblazen en zijn ongelooflijke stuntwerk heeft hem tot een van de grootste actiesterren van dit moment gemaakt. Daardoor verdwenen zijn collega's een beetje in zijn schaduw, maar Ruby Roses Ares in 'John Wick 2' is ons toch bijgebleven. Rose levert niet alleen indrukwekkend stuntwerk, maar speelt ook heel overtuigend een moordenaar die enkel via ASL communiceert. De actrice zet een optreden neer dat zowel intimiderend als entertainend is.

Ontdek ‘John Wick 2’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

John Fitzgerald - 'The Revenant'

De carrière van Tom Hardy is de laatste jaren geëxplodeerd. Hij is te zien in alles van indieprojecten, tot blockbusters. Zijn voor een Oscar genomineerde prestatie in 'The Revenant' werd echter grotendeels overschaduwd door de rol die Leonardo DiCaprio uiteindelijk zijn eerste Academy Award opleverde.

DiCaprio heeft zijn Oscar zeker verdiend, maar Hardy's rol als John Fitzgerald was net zo indrukwekkend. Hardy smijt zichzelf zowel fysiek als mentaal helemaal in de rol die doordrenkt is van dreiging en wreedheid. Zijn verontrustende prestatie verdient alle erkenning!

Ontdek 'The Revenant' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Barbossa - 'Pirates Of The Caribbean'

Vraag eender wie welk personage ze zich het meest herinnert van 'Pirates of the Caribbean' en het antwoord is hoogstwaarschijnlijk Johnny Depps Jack Sparrow. Daardoor wordt de fantastische acteerprestatie van Geoffrey Rush als de eerste schurk van de franchise, Barbossa, vaak over het hoofd gezien. Rush maakt Barbossa zowel cartoonesk als ronduit angstaanjagend. Hij kan perfect schakelen tussen hilarische oneliners en dramatisch geklaag over de vreselijke vloek die op hem rust. 

Ontdek 'Pirates of the Caribbean' op Disney+ beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top