Voor de monteur van 'Bohemian Rhapsody' is de biopic over Freddie Mercury een horrorfilm

Films | Het overkomt ons allemaal wel eens dat we een slechte dag hebben en onze voeten vegen aan het werk. Dan is er niets gênanter om daarna door je baas en collega's geprezen te worden voor je "uitstekend werk". Dit overkwam filmmonteur John Ottman in het kwadraat: hij kreeg een Oscar - nota bene zijn eerste - in de categorie beste filmmontage voor 'Bohemian Rhapsody'. Onterecht, vinden zowel hijzelf als de fans.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De productie van 'Bohemian Rhapsody' was geen spreekwoordelijke wandeling door het park. Oorspronkelijk zou 'Borat'-acteur Sacha Baron Cohen de hoofdrol van Freddy Mercury moeten vertolken, maar hij bedankte in 2013 voor de eer nadat hij ruzie kreeg met de producenten. In november 2016 werd Rami Malek aangetrokken als hoofdrolspeler, maar hij en de rest van de cast kon het niet zo goed vinden met regisseur Bryan Singer. Amper drie weken na het begin van de opnames vertrok de regisseur met slaande deuren en moest 'Band of Brothers'-regisseur Dexter Fletcher de honneurs waarnemen. Alsof dat niet erg genoeg was, keken Brian May en Roger Taylor voortdurend mee over hun schouders. Hoewel ze op papier de rol van "consultant" hebben, hadden ze een grote invloed op de productie. Kortom: John Ottman kon niet in de meest optimale omstandigheden werken.

Desoriënterend

Ondanks deze productieproblemen heeft Ottman geen onverdienstelijke poging gedaan om de montage van de film tot een goed einde te brengen. Maar er zijn enkele scènes in de film waarvoor Ottman zich nog steeds schaamt. Vooral de scène waarin de bandleden van Queen hun toekomstige manager John Reid ontmoeten, wordt veelvuldig online gedeeld. Fans klagen over de flitsende montage, die volgens sommigen bijwijlen "drukker is dan in een superheldenfilm".

In een recent interview met The Washington Post verklaarde Ottman verrast te zijn dat die scène viraal ging, maar hij wist naar eigen zeggen precies waarom dat het geval was. "Telkens wanneer ik die beelden zie, wil ik onder een steen kruipen. De manier waarop ik dat heb gemonteerd, is niet mijn stijl. Als ik ooit de kans krijg om een langere versie van de film opnieuw te monteren, is dat de eerste scène die ik ga aanpakken!"

Bekijk de scène hieronder en oordeel zelf of Ottman te streng voor zichzelf is:Bekijk ‘Bohemian Rhapsody’ op donderdag 16 maart om 20u35 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top