Deze negen mensen zijn de nieuwe kandidaten in 'De Mol'

Films | Vanaf zondag 19 maart kan je weer kijken naar een nieuw seizoen van 'De Mol', dat dit keer in de Amerikaanse staat Arizona wordt opgenomen. In 'Café De Mol' heeft Play4 geen tien maar negen kandidaten voorgesteld. Nummer tien wordt later nog onthuld, klinkt het geheimzinnig.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 'De Mol' wil ieder lid van een groep van tien kandidaten kans maken om een zo groot mogelijke groepspot te winnen. Onder hen bevindt zich één saboteur, die de zoektocht naar het grote geld dwarsboomt. De kandidaten zullen onder deskundige leiding van presentator Gilles De Coster in Arizona de zoektocht mogen beginnen. Pickx stelt je kort de kandidaten voor.

Lancelot

De 27-jarige Lancelot is geen man van adel maar "gewoon" een vastgoedmakelaar. Overigens hebben zijn broer en zus ook gelijkaardige namen met Oberon en Iphigenia. Lancelot doet mee met 'De Mol' omdat het programma hem intrigeert en hoopt naar eigen zeggen dat hij niet in de eerste afleveringen afvalt.

Comfort

Deze 32-jarige vrouw uit Jette heeft veel ambitie en doorzettingsvermogen. Commy, zoals ze zich door vrienden laat noemen, heeft geneeskunde gestudeerd en werkt komende zomer haar specialisatie gynaecologie af. Ze kijkt uit naar het avontuur en de speurtocht naar de Mol. Naar eigen zeggen kan ze koelbloedig reageren in moeilijke situaties.

Leïla

Waar is de 34-jarige Leïla nog niet geweest? Deze kandidate werkt als antropologe, is opgegroeid in Wallonië, woonde een tijd in Nederland en woont nu in Bambrugge met haar vriendin en hun zoontje. Ze vindt het een eer om mee te doen en neemt vooral deel "voor de kick", zoals ze meerdere malen zegt.

Ruben

Deze 22-jarige chef-pattisier uit Nijlen is de jongste van de groep. Hij werkt momenteel in het gastronomische restaurant L'Oh in Tielt-Winge en heeft zich opgegeven vanwege zijn passie voor televisiespelletjes. Hij verwacht "sowieso de finale te halen", maar hoopt zich tegelijk "rot te amuseren".

Conny

De ancien van de groep, met 58 jaren op de teller. Deze wiskundeknobbel uit Bonheiden geeft les aan de Thomas More-hogeschool in Mechelen en heeft improvisatietheater als hobby. Ze wil graag eens het avontuur van 'De Mol' meemaken en hoopt dat ze niet meteen met het eerste vliegtuig naar huis moet. Ze hoopt door veel te observeren en te noteren de saboteur van dienst te achterhalen.

Lieselot

Lieselot runt samen met haar man een slagerij in Rollegem-Kapelle en heeft naar eigen zeggen veel mensenkennis. Deze 32-jarige kandidate gaat die kennis zeker nodig hebben in 'De Mol', want ze hoopt zo ver mogelijk te geraken in het spel. Desalniettemin heeft ze zich naar eigen zeggen niet voorbereid voor het spel.

Toos

De 28-jarige Toos werkt als schrijnwerker op Brussels Airport en klimt graag in zijn vrije tijd. Vroeger zat hij bij de scouts en hij hoopt met 'De Mol' dit avontuur op gelijkaardige manier te kunnen beleven. Hij verwacht zo lang mogelijk in het programma te blijven, maar wil "stapje voor stapje nemen".

Samya

Samya werkt als advocaat en heeft als specialisatie sociaal recht. Ze heeft Marokkaanse wortels en is de eerste kandidate die een hoofddoek draagt in het programma. Deze 26-jarige Zaventemse wil al lang meedoen met 'De Mol' en is gepassioneerd door het oplossen van raadsels. Ze hoopt net zoals vele kandidaten de finale te halen.

Thomas

Deze Kortrijkzaan werkt als leerkracht aardrijkskunde en wiskunde in het Antheneum van Ieper. In zijn vrije tijd leeft hij zijn passie voor koffie uit, een gevolg van een opleiding tot barista die hij vroeger volgde. Thomas' strategie om 'De Mol' te pakken is door statistiek te gebruiken, "want op buikgevoel, dat werkt niet". Hij heeft geen tijd gehad om zich voor te bereiden maar denkt dat dit geen probleem is.

Nummer tien

Over de tiende kandidaat is zeer weinig geweten. In een aankondigingsfilmpje zien we alleen de zwarte cowboyboots van hem of haar. Maar bijzonder is wel dat de tiende kandidaat meteen een grote opdracht krijgt in de eerste aflevering. "Dit hebben we nog nooit gedaan", vertelde presentator Gilles De Coster tijdens de voorstelling van de kandidaten.

Voorspelling

Zoals in elk seizoen is het meestal de persoon van wie je het minst zou verwachten die zich onthult als de Mol. 

Als we moeten afgaan op de lijst van winnaars van afgelopen jaren, zoeken we iemand met massa's mensenkennis en liefst een persoon die zijn of haar gevoelens goed kan verbergen. We denken bijvoorbeeld aan Comfort, de toekomstige gynaecologe. Zij kan adequaat reageren wanneer de hel losbreekt en kan goed met mensen werken. Misschien is de West-Vlaamse slagersvrouw Lieselot de Mol? Zij komt in aanmerking omdat zij over veel mensenkennis beschikt dankzij het uitbaten van haar winkel en omdat ze verklaart dat ze heel snel haar emoties laat zien. Dat kan natuurlijk een valstrik zijn.

Maar het zou ook kunnen dat Thomas de saboteur van dienst is. In het filmje waar hij zich voorstelt, zegt hij dat hij zijn deelname methodisch gaat aanpakken door statistisch te werk te gaan. Precies een eigenschap die je van een Mol zou verwachten.

Wie wordt de Mol? Dat kan je te weten komen door vanaf zondag 19 maart om 20u te kijken naar 'De Mol' op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top