Waarom je ‘65’ zeker gezien moet hebben

Films | Met '65' verscheen dit voorjaar een nieuw schiencefictionepos in de bioscopen. In die prent zien we hoe een personage, gespeeld door Adam Driver, tracht te overleven op een onbekende planeet. Klinkt spannend, zeg je? Wel, het is niet de enige reden waarom je ‘65’ zeker moet gezien hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Astronaut Mills (Adam Driver) is samen met de jonge vrouw Koa (Ariana Greenblatt) gecrasht op een onbekende planeet. Hij wil zo snel mogelijk terug op de been zijn en moet daarom de brokstukken van zijn verloren gegane ruimteschip zien te bereiken. De planeet waar hij op terecht gekomen is, blijkt echter heel gevaarlijk te zijn.

Van de schrijvers van ‘A Quiet Place’

Deze scifi-actiefilm is geschreven en geregisseerd door Scott Beck en Bryan Woods. Beck en Woods zijn geen onbekenden in Hollywood, want ze bedachten en produceerden enkele jaren geleden de horrorfilm ‘A Quiet Place’ (2018). Die film staat nog steeds te boek als een van de spannendste horrorfilms van de afgelopen jaren.

Met medewerking van de legendarische Sam Raimi

Beck en Woods hebben de film ingeblikt, maar kregen hulp van Sam Raimi die als producer een handje toesteekt. Raimi is een icoon uit horrofilmwereld en was regisseur van de cultfilm ‘The Evil Dead’ uit 1981 en zijn opvolger ‘The Evil Dead II’ uit 1987. Raimi blikte begin jaren 2000 ook ‘The Gift’, ‘Spider-Man’, ‘Spider-Man 2’ en ‘Spider-Man 3’ in. In 2022 stond hij achter de knoppen bij ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’.

Filmmuziek om u tegen te zeggen

Raimi trommelde voor de opnames en productie van ‘65’ zijn maatje Danny Elfman op. Elfman is een bekende muzikant en componist die ook al zijn strepen heeft verdiend in Hollywood. De man werkt namelijk mee aan ‘Beetlejuice’ (1988), ‘Batman’ (1989), ‘Edward Scissorhands’ (1990), ‘Batman Returns’ (1992), ‘The Nightmare Before Christmas’ (1993), ‘Mission: Impossible’ (1996), ‘Men in Black’ (1997) en tientallen andere bekende Hollywoodfilms. Dat Elfman al heel wat ervaring heeft met filmmuziek is zelfs te horen in de trailer van de film.

Adam Driver zelf, natuurlijk

In tegenstelling tot heel wat andere films, is de cast van ‘65’ niet zo talrijk. De regisseurs hebben hier een mouw aan proberen passen door Adam Driver aan te stellen als hoofdrolspeler. Driver gaat al enkele jaren mee in Hollywood, maar zette zichzelf in 2015 pas echt op de kaart toen hij het personage Kylo Ren speelde in ‘Star Wars: The Force Awakens’. In 2017 was hij opnieuw te zien in ‘Star Wars: The Last Jedi’ en in 2019 tenslotte in ‘Star Wars: Rise of the Skywalker’. Kort na zijn passages in de ‘Star Wars’-filmfranchise, groeide Adam Driver uit tot een A-lister en die is dit jaar dus te zien in deze spannende film.Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top