‘The Last of Us’: deze kleine details heb je misschien gemist

Films |

Fan van ‘The Last of Us’? Dan is de kans groot dat je alle negen aflevering van het eerste seizoen al achter de kiezen hebt. De verfilming van het populaire videospel is dan ook een ware hit op het kleine scherm. Om het geheel nog beter te maken hebben regisseurs Neil Druckmann en Craig Mazin enkele speciale details in de reeks verborgen. Pickx onthult vier verwijzingen die je misschien gemist hebt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Opgepast: spoilers!

Het horloge van Sarah

Aan het begin van de proloog van het videospel zit je als gamer in het lijf van Sarah, de dochter van Joel (Pedro Pascal). Althans, totdat ze wordt neergeschoten door een soldaat. In de serie verwijzen verschillende voorwerpen en tekens naar Sarahs personage in het spel. Fans zullen merken dat actrice Nico Parker, die Sarah speelt, ook een Halican Drops T-shirt en een parelketting in de vorm van haaientanden draagt. In haar kamer ligt de beroemde verjaardagskaart die ze tekende voor haar vaders verjaardag, nadat ze hem een nieuw horloge cadeau had gedaan.

In de serie zien we dat Joel het horloge twintig jaar na de verdwijning van zijn dochter nog steeds draagt. Ook al is het kapot en werken de wijzerplaten niet, hij laat het nooit los. Ellie wijst hem er in de serie zelfs op dat het kapot is en het voorwerp staat centraal in de eerste aflevering. 

De theorie rond Dina

Nergens in het spel van 2013 werd gesproken over Ellie’s geaardheid. Ze was toen pas 14 en wist niet dat ze zich aangetrokken voelde tot vrouwen. Pas in de uitbreiding van het spel kwam haar geaardheid aan bod, inclusief de gestolen kus met haar beste vriendin Riley. Vervolgens zien we in het tweede deel van 'The Last of Us' dat ze een relatie begint met een ander meisje: Dina.

In het eerste seizoen komen Ellie’s relationele voorkeuren nog niet aan bod. Toch hebben fans al meer opgemerkt dan je zou denken. In de zesde aflevering komen Joel en Ellie namelijk aan in Jackson, Wyoming, waar ze genieten van een heerlijke maaltijd. Als Ellie opkijkt van haar bord, beseft ze dat een jong meisje haar aanstaart. Fans wisten meteen dat dit het toekomstige liefje van het hoofdpersonage was. Dina wordt gespeeld door Paolina van Kleef ('The Night Agent'). Deze scène verwijst ook naar een discussie tussen de twee jonge vrouwen in het spel. Dina had Ellie verteld over hun eerste ontmoeting en dat ze haar al het eten had zien stelen toen ze in Jackson aankwam.

De cultmuziek

Dat de regisseurs enkel visueel het beste wilden, is duidelijk, maar ook de muziek hoeft niet onder te doen. In aflevering 7 neemt Ellie voor het eerst met Riley de roltrap in een winkelcentrum. Op de achtergrond speelt het beroemde A-ha-nummer 'Take On Me'. De keuze van het nummer is uiteraard niet onbelangrijk. Het verwijst naar een schattig moment  tussen Dina en Ellie in het tweede volume van het spel, 'The Last of Us Part II’. Terwijl ze samen door de wereld reizen, komen ze een winkel met muziekinstrumenten tegen. Ellie pakt een gitaar en speelt een akoestische cover van de beroemde jaren 80-hit.

Zelfde (stem)acteurs

Een aantal acteurs die hun gelaatstrekken of hun stem hebben geleend aan de personages in het spel, hebben ook een rol gekregen in de serie. Zo herken je Merle Dandridge in de eerste aflevering. De actrice herneemt haar rol van in het spel als Marlene. In de vierde aflevering wordt Perry dan weer gespeeld door Jeffrey Pierce. Het is normaal als zijn stem je bekend in de oren klinkt, want in de game sprak hij de stem van Joels broer Tommy in.

Daarnaast maken ook de stemacteurs van Joel en Ellie hun opwachting. Troy Barker, de stem van Joel, verschijnt in aflevering als James, Davids rechterhand. Ashley Johnson, de stem van Ellie, verschijnt in de laatste aflevering van het eerste seizoen.

Ontdek 'The Last of Us' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top