Dit zijn de meest iconische filmrollen van Cate Blanchett

Films | De leden van Letterboxd, het socialemediaplatform voor filmliefhebbers, hebben vorig jaar heel wat vrouwelijke actrices de revue zien passeren. De Australische actrice Cate Blanchett kwam bij hen het vaakst in beeld, ze is de meest bekeken actrice van 2022 volgens de website. Dat is volgens Pickx niet verwonderlijk. Blanchett schitterde de voorbije jaren immers in heel wat uitstekende films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Carol

Zoals Blanchetts rol in ‘Carol’ bijvoorbeeld. In deze film uit 2015 zien we hoe de jonge winkelmedewerkster Therese (Rooney Mara) tijdens haar werk kennismaakt met een zeer bijzondere klant: Carol (Cate Blanchett). Carol is een zeer rijke vrouw, maar ze is ook ongelukkig getrouwd. Van zodra de dames elkaar ontmoeten, slaat de vonk echter over. Ze groeien naar elkaar toe, maar moeten ook voorzichtig zijn. In de Verenigde Staten van de jaren vijftig zijn lesbische relaties immers nog altijd een taboe.

‘Carol’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Elizabeth: The Golden Age

Engeland, 1585. De protestantse Koningin Elizabeth I (Cate Blanchett) ontdekt dat iemand binnen haar eigen familie onder één hoedje speelt met de vijandige en katholieke Spaanse koning Philip II. Die is uit op de troon van Elizabeth I en bereidt zich voor op een religieuze oorlog zonder weerga.

Blue Jasmine

Jasmine French (Cate Blanchett) is een Amerikaanse vrouw die een luxueus leven leidt in New York City. Op een dag valt haar huwelijk in duigen en moet ze onderdak zoeken bij haar zus in San Francisco. Die leeft veel bescheidener leven dan Jasmine en daar moet de getroebleerde vrouw even aan wennen. Cate Blanchett won voor haar rol in ‘Blue Jasmine’ een Oscar voor Beste Actrice.

Where'd You Go, Bernadette

Bernadette Fox (Cate Blanchett) is een voormalige architecte die haar passie al enkele jaren aan de kant heeft geschoven heeft voor haar gezin. Ze komt niet veel buiten en wil absoluut niets te maken hebben met haar buren of de andere moeders aan de schoolpoort. Op een dag staat ze op de rand van een zenuwinzinking en zet ze het op een lopen. Ze trekt naar Antarctica, waar ze ontdekt dat ze opnieuw een architecte kan zijn.

Nightmare Alley

Stan Carlisle (Bradley Cooper) is een man die in de jaren dertig van de vorige eeuw een job aanneemt bij een circusgezelschap. Daar leert hij de vele trucs die de circusartiesten gebruiken om mensen op te lichten. Carlisle ontwikkelt een soortgelijk plan en vraagt aan de sluwe psychologe Lilith Ritter (Cate Blanchett) om mee te helpen.

Ontdek 'Nightmare Alley' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

I’m Not There

‘I’m Not There’ is een muzikale biopic over het leven van Bob Dylan. De film toont zes verschillende kanten van Dylans persoonlijkheid, die telkens door een andere acteur worden gespeeld. Regisseur Todd Haynes koos ervoor om geen chronologisch verhaal te vertellen, maar om de zes persoonlijkheidskenmerken als kapstok te gebruiken. Cate Blanchett speelt een van de persoonlijkheidskenmerken van de beroemde singer-songwriter en werd voor deze rol genomineerd voor een Oscar.

The Aviator

Howard Hughes (Leonardo DiCaprio) is een Amerikaanse miljonair die naast het maken van films, ook een voorliefde heeft voor vliegtuigen. De man ontwerpt tal van prototypes die de luchtvaart vooruit moeten helpen en stampt zelfs een eigen luchtvaartmaatschappij uit de grond. In zijn vrije tijd heeft hij ook affaires met Katherine Hepburn (Cate Blanchett) en Ava Gardner. Cate Blanchett won voor haar rol in ‘The Aviator’ een Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

Tár

In deze nieuwe film van regisseur Todd Fields volgen we het het wel en wee in het leven van Lydia Tár: een vrouwelijke componiste die heel wat aanzien geniet in de wereld van de klassieke muziek. Tár staat als eerste vrouw ooit aan het hoofd van het Berliner Philharmoniker en bereidt zich voor op haar muzikale magnum opus. Gaandeweg de film zien we echter hoe het imago van Tár een paar stevige deuken krijgt en hoe de wereldberoemde componiste echt in elkaar steekt…

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top