'Shazam! Fury of the Gods' bevat nog meer actie dan zijn voorganger

Films | Het is ondertussen vier jaar geleden dat de superheldenfilm 'Shazam!' in de bioscoop verscheen. Vanaf vandaag kan je eindelijk genieten van het vervolg op die eerste film, met 'Shazam! Fury of the Gods'. Pickx vertelt er je meer over. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Shazam!' volgt de 14-jarige Billy Batson, een tiener die zonder zijn moeder opgroeit. Hij loopt weg uit alle pleeggezinnen waar hij wordt geplaatst, totdat hij terechtkomt in een tehuis waar al vijf andere kinderen zijn ondergebracht. Hij ontmoet Freddy, zijn geadopteerde broer, die een superheldenfan is. Alles verandert voor Billy na een ondergrondse trip die hem op mysterieuze wijze naar een grot leidt. Daar ontmoet hij de oude Shazam, een oude tovenaar die zijn krachten moet doorgeven aan een opvolger. Billy erft de krachten en ontpopt zich in alle geheim als superheld. 

Deze superheld op het grote scherm is gebaseerd op het gelijknamige stripboekpersonage van DC Comics. Vier jaar na de eerste film, die positief onthaald werd door kijkers én recensenten, is het tijd voor een vervolg. 'Shazam! Fury of the Gods' is de 12de film in het DC Extended Universe (DCEU). Hij is geregisseerd door David F. Sandberg en geschreven door Henry Gayden en Chris Morgan.

Het lot van de wereld

Het vervolg neemt je terug mee naar het leven van Billy Batson en de andere weeskinderen, die proberen een balans te vinden tussen hun turbulente tienerleven en hun gevaarlijke superheldenleven. Wanneer een wraakzuchtig trio van oude goden op aarde arriveert op zoek naar de magie die lang geleden van hen is gestolen, raken Shazam en zijn bondgenoten verwikkeld in een strijd om hun superkrachten, hun leven en het lot van de wereld. Als dat maar goed komt! 

De plot belooft dus veel goeds én meer actie. Volgens regisseur David F. Sandberg wordt de film dan ook nog grootster en sensationeler dan zijn voorganger:


De fans zullen ook blij zijn om hun geliefde cast te zien terugkeren. Zachary Levi straalt opnieuw in zijn rol als Shazam en Adam Brody kruipt weer in de huid van Frederick "Freddy" Freeman. We zien in deze film ook een paar nieuwe gezichten opduiken, zoals Rachel Zegler ('West Side Story') en Lucy Liu ('Charlie's Angels'). Kortom: zeker de moeite waard om voor naar de bioscoop af te zakken. 

'Shazam! Fury of the Gods' is vanaf 15 maart te zien in de bioscoop. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top