Dit is de nieuwe vriendengroep die je vanaf nu in 'Dertigers' kan volgen

Series | Vanaf maandag kan je op Eén naar een nieuw seizoen van 'Dertigers' kijken. De succesvolle reeks geeft je deze keer een blik op het leven van een volledig nieuwe vriendengroep en daarom stellen we je de "nieuwelingen" even voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Dertigers' gebruikt opnieuw het beproefde recept van een fictiereeks rond een groep dertigers die onafscheidelijke vrienden zijn. Ze vormen een dwarsdoorsnede van hun generatie en doorzwemmen samen heel wat woelige waters. De eerste drie seizoenen werden vanaf januari 2019 uitgezonden en leidden zelfs tot een Nederlandse remake op de openbare omroep BNNVARA.

De hoofdrollen in deze nieuwe reeks van 'Dertigers' worden vertolkt door Gilles Van Hecke, Emma Moortgat, Malik Mohammed, Sofie Joan Wouters, Issam Dakka, Roman Van Houtven en Idalie Samad.

Sami Fadil

Na zijn acteerstudies aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen zette Issam Dakka zijn eerste stappen in het acteervak in de succesreeks 'Professor T.', maar het is pas met zijn rol als Mikhel Nackaert in de Vlaamse telenovelle dat deze Antwerpse acteur doorbrak in 2021.

In 'Dertigers' zien we Dakka als Sami, de zeer introverte uitbater van een fietswinkel. Hij staat te boek als bijzonder betrouwbaar en verantwoordelijk, maar is op gebied van liefde het kneusje in de groep. Zijn vrienden vermoeden dat het niet helpt dat hij op 30-jarige leeftijd nog bij zijn oma woont, dus suggereren ze om alleen te gaan wonen. Ze hopen dat dit lukt, want ze zijn vastberaden om Sami dit jaar nog te koppelen aan een partner.

Nele Meersman

Sofie Joan Wouters doet misschien niet meteen een belletje rinkelen bij film- en televisieliefhebbers, maar theateradepten kennen haar ongetwijfeld van het theatercollectief NACHTKRAB, dat in de jaren 2010 succes oogstte met de voorstelling 'De Botanische Tuinen van Antarctica' of het artistieke gezelschap Hirngepinst, waarmee ze performances "door de ogen van het kind" neerzet. In de televisiewereld heb je haar misschien al opgemerkt in de reeks 'In Vlaamse Velden' als de Britse Sarah Woods'. Later spelde ze nog enkele gastrollen.

De actrice met Leuvense roots vertolkt in 'Dertigers' de rol van Nele, een freelance dancelerares. Als oudste van de bende en de grote zus van Laura leidt ze een ongedwongen leven. Ze laat zich niet in een hokje stoppen en wil zich niet settelen. Maar dan komt fietsliefhebber en losbol Marvin op haar pad.

Marvin Kalu

Malik Mohammed is van veel markten thuis. Ooit had de Boomse acteur ambitie om profvoetballer te worden, maar de dansmicrobe had hem inmiddels ook aangestoken en leidde in 2015 tot een overwinning in 'So You Think You Can Dance' met een betoverende hiphopsolo. Later wierp hij zich ook op choreografie, onder meer met de oprichting van MLK Agency. Hij is een van de weinige acteurs in 'Dertigers' die geen acteeropleiding heeft gevolgd, maar hij voelt zich desondanks zeker als autodidact, als we een recent interview in De Standaard mogen geloven.

In de fictiereeks speelt Mohammed een fietshersteller in de winkel van Sami. Hij gaat zorgeloos door het leven, tot hij tot over zijn oren verliefd wordt op Nele. Het lijkt een 'match made in heaven' tot de bindingsangst van Nele voor moeilijkheden zorgt.

Laura Meersman

Sttt... hier rijpt een getalenteerde actrice. Vergeef ons deze flauwe woordspeling, maar Emma Moortgat is afkomstig uit een familie die al vele generaties een gekend biermerk brouwt, dus was dat een inkopper. De Oost-Vlaamse studeerde eerst handelswetenschappen maar ontdekte gaandeweg dat het acteerbloed kruipt waar het niet gaan kan. Tot nu toe had ze vooral enkele bijrollen in films, maar vanaf nu is ze ook te zien in 'Dertigers'.

Moortgat kruipt in de huid van verzekeringsmakelaar Laura, de jongere zus van Nele. Ze is 29 en het lief van Jonas. In elke vriendengroep zit er wel een persoon als Laura: iemand die zo snel mogelijk wil trouwen, bouwen en kindjes krijgen. En als het niet nù gaat, dan liefst voor 30 jaar. Nele zit echter met één probleem: over enkele maanden wordt ze 30. Ze ontdekt dan ook gauw dat het leven soms heel onvoorspelbaar kan zijn.

Jonas Van Caneghem

Gilles Van Hecke, bouwjaar 1996, studeerde in 2019 af aan de spelopleiding van het RITCS en focust zich als acteur voornamelijk op theater. Hij was onder meer te zien in 'Démarche 45' van Anne Declercq en in het recente werk van Augusto Pedraza. Hij heeft ook al wat ervaring in enkele kortfilms, zoals 'De Naam van de Vader' van Timothy Wennekes, en vertolkte in 2022 een hoofdrol in de horrorfilm F.O.M.O, over een groep influencers die tijdens de opnames van een realityprogramma het pad van een moordenaar kruist.

In 'Dertigers' speelt de acteur de rol van Jonas, al tien jaar de betere wederhelft van Laura. Hij is leerkracht op een technische school en koestert zijn vrijheid. Het is dan ook even slikken als zij haar brandende ambities op gebied van kinderen duidelijk maakt. Het helpt ook niet dat Jonas niet goed weet wat hem gelukkig maakt.

Ruben Van de Kasteele

Danser, acteur, choreograaf, theatermaker en dansdocent: Roman van Houtven laat zich niet zomaar in een hokje stoppen. Hij genoot een opleiding in P.A.R.T.S., een dansschool voor hedendaagse dans onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker, waar hij in 2014 afstudeerde. Sinds 2016 toert hij onder meer met de Bronks-voorstelling 'Us/Them' die een internationaal succes werd na een uitverkochte voorstellingsreeks op het kunstenfestival Edinburgh Fringe.

Van Houtven vertolkt de rol van Ruben, een freelance graficus die 'out en proud' is. Hij gelooft in de ware liefde, maar een relatie is naar eigen zeggen niet aan hem besteed. Hij houdt immers te veel van zijn vrijheid en bepaalt zijn eigen regels en ritme. Ruben komt na enige tijd tot de vaststelling dat ook voor hem het leven duurder wordt en hij een 'roomie' moet zoeken om zijn appartement betaalbaar te houden. Uiteindelijk wordt Ada zijn huisgenoot, maar helemaal van harte gaat dat niet.

Ada Sarani

Idalie Samad studeerde in 2018 af aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en raakte bekend door haar rol in 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie'. Daarnaast was ze twee jaar te zien in de VTM-soap 'Familie' als Bahar Ghermezi. Opmerkelijk is dat deze actrice in het vorige seizoen van 'Dertigers' al de (bij)rol van Kimberly Mertens vertolkte. In het huidig seizoen kruipt ze in de huid van Ada Sarani.

De 26-jarige Ada moet een moeilijke relatiebreuk verteren en zoekt een nieuwe plek om te wonen. Ze belandt bij Ruben, met wie het meteen goed klikt dankzij haar openheid en directheid. Ze ontdekt al snel dat Ruben niet zo blij lijkt met zijn nieuwe 'roommate'.

Bekijk ‘Dertigers’ vanaf maandag 13 maart elke maandag tot en met donderdag om 21u30 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top