Michael Caine wordt 90: blik terug op vijf van zijn hoogst gewaardeerde filmrollen

Films |

Michael Caine, al meer dan 50 jaar een begrip in Hollywood, bereikt vandaag de zeer gezegende leeftijd van 90 jaar. De Engelsman uit Londen, met zijn alom bekende cockney-accent, speelde rollen in enkele van de meest iconische films aller tijden, van ‘The Italian Job’ tot ‘The Dark Knight’ of ook ‘Inception’. Pickx lijstte voor de gelegenheid vijf van Caines meest gewaardeerde filmrollen op, aan de hand van hun rankings op de aantoongevende reviewsite Rotten Tomatoes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Children Of Men (92%)

‘Children of Men’ speelt zich af in een dystopische toekomst waarin mensen zich niet meer kunnen voortplanten, waardoor de mensheid op het punt staat uit te sterven. De dreiging van het uitsterven stort het Verenigd Koninkrijk in complete chaos. Om enige orde in de samenleving te brengen, wordt de staat van beleg ingevoerd (en de democratie afgevoerd). Wanneer er plots voor het eerst in 27 jaar een vrouw zwanger wordt, keert de chaos terug in het Verenigd Koninkrijk – maar ook de hoop.

De film was zowel een kritisch als een publieksucces, waarbij recensenten de film prezen voor zijn vermogen om menselijk drama te combineren met dystopische fabels en gespannen actiescènes.

The Dark Knight (94%)

Deze Batman-film is mogelijk de grootste productie met Michael Caine uit de 21ste eeuw. ‘The Dark Knight’ was een enorme hit na de release in 2008. Als vervolg op ‘Batman Begins’ volgt de film de superheld (vertolkt door Caines landgenoot Christian Bale) die probeert orde te scheppen in Gotham, terwijl de Joker probeert de stad tot een bloederige puinhoop te reduceren. Naast de oorlog tussen Batman en de Joker, bevat de film ook subtielere verhaallijnen zoals de politieke strijd van Harvey Dent tegen de maffia.

De film was een kritisch succes, met recensenten die de film prezen om zijn gruizige, donkere en spannende plot, maar scoorde ook waanzinnig goed aan de bioscoopkassa’s. Heath Ledger won een postume Oscar voor zijn optreden als de Joker.

Ontdek ‘The Dark Knight’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Sleuth (96%)

Met Michael Caine en de legendarische Laurence Olivier in de hoofdrollen volgt ‘Sleuth’ twee mannen die in een intellectuele strijd verwikkeld zijn. De ene is een misdaadschrijver, de andere is een bedriegende echtgenoot… die zogenaamd vermoord zou zijn. ‘Sleuth’ is een intense en intelligente film die van begin tot eind meesleept.

Critici prezen de film om de sterke acteerprestaties van zowel Laurence Olivier als Michael Caine, en om de aangrijpende en intelligente plot.

Alfie (96%)

In ‘Alfie’, een van zijn vroegere rollen (1966), vertolkt Michael Caine de titelrol als een rokkenjagende, bijdehante cockney. De film laat zien hoe Alfie van vrouw naar vrouw fladdert, zijn zwangere vrouw vreselijk behandelt en een affaire heeft met een getrouwde vrouw (waardoor zij uiteindelijk zwanger raakt).

De film werd geprezen voor Michael Caines acteerprestatie, maar ook omwille van het emotionele gewicht van de plot. Naast de lovende kritieken werd Michael Caine ook genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in deze film.

The Ipcress File (100%)

Van ‘The Ipcress File’ heb je misschien nog nooit gehoord, want deze ijzersterke prent uit 1965 krijgt tegenwoordig niet de aandacht die hij verdient. Met Michael Caine als Harry Palmer in de hoofdrol volgt ‘The Ipcress File’ een spion (Palmer) die zich door een hersenspoelingsschandaal moet navigeren om een wetenschapper genaamd Dr. Radcliffe te redden. De film is een spannende spionagethriller met een unieke cinematografie die fantastische beelden oplevert.

De film werd alom geprezen voor zijn spannende en intrigerende plot, de prachtige beelden en de geweldige prestatie van Michael Caine als Harry Palmer.

‘The Ipcress File’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top