Miley Cyrus’ nieuwe album ‘Endless Summer Vacation’ is uit, en het is een voltreffer

Muziek |

Deze 10de maart is een bijzondere en langverwachte dag: Miley Cyrus brengt haar nieuwe album ‘Endless Summer Vacation’ uit en staat op de affiche van een Disney+-show. Haar comeback heeft al heel wat stof doen opwaaien, zeker met het succes van de single ‘Flowers’. Pickx vertelt je alles over deze dag in het teken van Miley Cyrus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Al sinds 13 januari, toen Miley Cyrus haar sensationele comeback maakte met de hitsingle ‘Flowers’, wachten fans op één dag: 10 maart, de officiële releasedatum van haar nieuwe album. En die dag is vandaag aangebroken! ‘Endless Summer Vacation’, met 12 nieuwe tracks, is eindelijk verkrijgbaar. ‘Flowers’ zette al de toon voor het achtste album van de 30-jarige zangeres: zelfliefde, girl power, een ode aan de onafhankelijkheid en vooral een onmiskenbaar schrijftalent. Na een scheiding, haar 30ste verjaardag en de release van haar achtste album lijkt de zangeres een nieuw hoofdstuk van haar leven te willen aanvangen. Dat nieuwe hoofdstuk werd kracht bijgezet door een marketingcampagne gebaseerd op ‘New Year, New Miley’. De single schopte het in één dag tot meest gestreamde nummer aller tijden op Spotify, om nog maar te zwijgen van een wekenlang verblijf op nummer één in de beroemde Billboard Hot 100. Gezien de kwaliteit van het nieuwe album is het niet onwaarschijnlijk dat andere nummers van de ster binnenkort nog potten gaan breken.

Feminisme, zelfliefde en grote samenwerkingen

Na ‘Plastic Heart’ in 2020, met zijn meer rock-achtige en rebelse tendensen, mixt ‘Endless Summer Vacation’ verschillende genres tussen pop, soul, rock en electro. Het is een eclectisch album, zowel melancholisch als krachtig, dansbaar maar ook nostalgisch. De teksten zijn feministisch, eerlijk, scherp, sterk, en positief. Haar schrijven is geïnspireerd door het persoonlijke leven van de popster, wat haar herkenbaar maakt voor het publiek. Cyrus is altijd bereid geweest om via haar liedjes belangrijke boodschappen aan haar fans door te geven – als een vorm van therapie, iets wat muziek voor de zangeres zelf ook is.

Naast ‘Flowers’ is ook ‘Wonder Woman’ een nummer dat de sterke en krachtige vrouw viert. ‘River’ is een directe toevoeging aan onze playlist: een perfect nummer om onder de douche te dansen, over de liefde van een onmogelijk vast te houden vrouw, “just like a river”. ‘You’ is een liefdesverklaring die je wil meezingen. En dan is er nog de waanzinnige samenwerking ‘Muddy Feet’ met... Sia! De combinatie van twee ongelooflijke stemmen resulteert in een track met een aanstekelijke rock-feel over de wereld van de nacht met enerzijds slaap en rust, maar anderzijds ook het wilde uitgaansleven. Kortom, met dit album vol gevarieerde en bijzonder krachtige tracks vernieuwt de zangeres zichzelf opnieuw.

Terug naar Disney

Erg opmerkelijk is ook dat de ster, oorspronkelijk een product van het brave Disney Channel met haar personage Hannah Montana, toch terugkeert naar haar roots met een show op Disney+. En dit nadat ze er jarenlang alles aan heeft gedaan om zich van haar ‘huiselijke’ Disney-imago te ontdoen. Ze presenteert vanaf vandaag een speciaal programma, gekoppeld aan de release van haar nieuwe album: ‘Miley Cyrus - Endless Summer Vacation (Backyard Sessions)’. Sinds 2012 biedt de zangeres namelijk ‘backyard sessions’ aan zodat haar fans haar vanuit een andere hoek kunnen zien: buiten, in een intiemere setting. Het is een manier om haar nieuwe album op een andere manier te ontdekken, en om een voorproefje te krijgen van hoe haar nieuwe nummers live zullen klinken.

Miley Cyrus zal ook enkele van haar meest iconische nummers ten gehore brengen, evenals enkele nummers van andere artiesten. Zanger Rufus Wainwright zal worden uitgenodigd om de release van ‘Endless Summer Vacation’ te vieren. De show zal ook exclusieve interviews bevatten die gefilmd zijn in Los Angeles (de stad waarover ze zingt op haar nieuwe album) in het huis van Frank Sinatra, waar ook de video voor ‘Flowers’ is opgenomen. Het is officieel: Miley Cyrus is terug!

Bekijk ‘Miley Cyrus - Endless Summer Vacation (Backyard Sessions)’ deze vrijdag 10 maart om 19.00 uur op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars'  van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top