De vrouwelijke DJ’s van morgen om nu al in de gaten te houden

Muziek |

België heeft een schat aan talent en talloze internationaal gerenommeerde dj’s. Dimitri Vegas & Like Mike, Charlotte de Witte, Lost Frequencies, Netsky, Amelie Lens of Henri PFR: ze zijn allemaal de trots van de Belgische elektronische muziek over de hele wereld, maar wie zijn degenen die in hun voetsporen zullen treden? Pickx heeft een selectie samengesteld van veelbelovende vrouwelijke dj’s uit België en daarbuiten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Indira Paganotto

Het is waar dat de dj-koptelefoon vaak voorbehouden is voor mannen, maar België heeft bewezen dat ook vrouwen een plaats hebben in dit genre met namen als Charlotte de Witte en Amélie Lens. En er staat al een hele nieuwe generatie vrouwelijke dj’s klaar om het roer over te nemen… waaronder Indira Paganotto. Zij komt oorspronkelijk uit Spanje en is een van de meest opwindende nieuwe namen in de mondiale technoscene. Met haar energieke optredens heeft ze een internationaal publiek voor zich gewonnen, waardoor ze nu al op de steun kan rekenen van grote namen in het genre als Charlotte de Witte en Nina Kraviz. Ze wordt ook weleens vergeleken met Nina Kraviz en een andere Belgische, Amélie Lens, in wiens voetsporen ze lijkt te treden. Ze wordt ook weleens de koningin van het psytechno-genre genoemd en heeft al op enkele van de grootste festivals gespeeld, zoals Tomorrowland en Awakenings. Ze was bovendien al te zien in gerenommeerde cultclubs als Printworks in Londen en Amnesia op Ibiza. Kortom, Indiri Paganotto is ongetwijfeld een toonaangevende DJ van morgen!

Sara Dziri

DJ en producer Sara Dziri is de Belgische van de electrowereld om in de gaten te houden. Ze komt oorspronkelijk uit Brussel, met roots uit Tunesië, en is een veelzijdige artieste. Haar DJ-sets en producties zijn verrassende en ritmisch complexe verkenningstochten in de house en techno, met hybriditeit en melancholie als centrale thema’s. Muziek is een echt expressiemiddel voor de dj. Vooral op het podium is het haar manier om mensen te verbinden en iedereen het gevoel te geven erbij te horen.

Sara Dziri bracht in 2022 haar eerste album ‘Close to Home’ uit en is een van de medeoprichters van ‘Not Your Techno’, een platform en collectief dat zich inzet voor diversiteit binnen de Belgische undergroundscene.

Clara!

Nog een Brusselse dj, van Spaanse origine, om te volgen is Clara!, die momenteel menig Brusselse dansvloer in vuur en vlam zet. De artieste mixt elektronische muziek en reggaeton, allemaal met sterke boodschappen, impactvol en met een dosis sensualiteit: een vrouwelijke DJ Snake, dus! Haar doel? Mensen laten bewegen, eindeloos laten dansen… en in dat opzet is ze tot nu toe behoorlijk goed geslaagd. Als je ziet wat er momenteel hot is in de muziekscene, is het een veilige gok om te veronderstellen dat haar latin vibes gemixt met electro-sounds in de de toekomst nog vaak te zien zullen zijn op onze favoriete feesten en festivals!

Blck Mamba

Blck Mamba komt oorspronkelijk uit Gent en is de volgende veelbelovende Belgische dj. Ze is al sinds haar kindertijd een muziekliefhebber, maar het is vooral sinds de pandemie dat ze zich als DJ begon te ontpoppen. Ze heeft sindsien gedraaid op StuBru, in verschillende bekende Brusselse clubs, en haar sets worden soms in het buitenland gedraaid. Ze is een van die dj’s die absoluut de menigte willen opzwepen, en mengt elektroklanken met hiphopdeuntjes. Een assertief karakter, een stijlvolle look, ambitie, talent en charme… kortom, een opkomend talent om in de gaten te houden!

Holy Coco

Holy Coco is nog maar dj sinds de zomer van 2021, en sindsdien draait de 28-jarige Luikse met een electro-vibe op concerten en festivals tussen Luik en de hoofdstad. De bijzonderheid van Holy Coco is het mixen van verschillende universums. Ze verkent genres van over de hele wereld en deelt graag haar muzikale inspiraties met een zomers gevoel. Als fan van B2B (wanneer twee dj’s samen mixen) is ze bijzonder gevoelig voor muzikale ontmoetingen en werkt ze al samen met vele multidisciplinaire artiesten. Ze is absoluut een feministe, laat zich vooral inspireren door vrouwen en maakt er een punt van hen te eren in haar muziek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze zich rechtstreeks laat inspireren door namen als… jawel, Sara Dziri, Clara! en Blck Mamba.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top