Jelle Van Dael viert haar comeback: "Dit is een nieuwe doorstart"

Muziek | Jelle Van Dael stelt vandaag haar nieuwe eigen single ‘Lovedrunk’ voor. De zangeres maakt zo haar grote comeback. Vijf jaar na haar laatste single is ze klaar voor een nieuw begin. Pickx had een interessant gesprek met Van Dael over verleden, heden en toekomst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jelle Van Dael werd in 2008 gekozen als opvolgster van zangeres Evi Goffin bij Eurodanceformatie Lasgo. Na zes jaar ging ze haar eigen weg. Ze bracht een aantal eigen nummers uit, werd dj, maar corona zorgde in 2020 voor een tussenstop. Daarin ging de sympathieke Limburgse zich herbronnen en werkte ze keihard aan Jelle Van Dael 2.0. Met ‘Lovedrunk’ neemt ze een nieuwe doorstart. Op naar de volgende 15 jaar!

Jelle, welkom terug! Neem ons eens mee naar het proces van ‘Lovedrunk’.

Jelle: "Ik was eerst met een ballad bezig en alles was eigenlijk klaar, maar het voelde niet als het juiste moment aan om dit te lanceren. Met ‘Lovedrunk’ had ik wel meteen het juiste gevoel, want bij een comeback moet alles goed passen. ‘Lovedrunk’ draagt echt mijn stempel en toevallig brengt Miley Cyrus (met 'River', nvdr.) vandaag ook een nieuw nummer uit. Great minds think alike", knipoogt ze.

"Dit is een song die helemaal bij mij past. ‘Lovedrunk’ is een uptempo nummer en een beetje ‘crazy’. Het gaat over verliefdheid en wat dit allemaal met zich meebrengt. Die zotte gevoelens die je ervaart. Verliefdheid overvalt je op een dag en het zijn die haast buitenaardse gevoelens die ik omschrijf. Het is precies alsof je in een andere dimensie zit. ‘Lovedrunk’ dus, dronken van de liefde. Het is een tikkeltje speels. Als je het hoort heeft het wat vibes van Madonna en Dua Lipa, maar het is 100% Jelle (lacht). Het is de bedoeling dat je het harder wilt zetten en zin hebt om te dansen."

"Dit nummer bezorgde mij echt een goed gevoel. ‘Lovedrunk’ is vrij snel geschreven. Een idee komt bij mij mij vaak wanneer ik aan het autorijden ben. Dan ben ik aan het meezingen met andere nummers. Ik hoorde plots een leuke melodie en toen begon het te borrelen. Ik ben dan naar de studio gegaan en heb dit nummer samen met Tiffany Veys, mijn vocal coach, geschreven. Het verliep zo vloeiend dat het lied op een dag is ingeblikt. Het is vrij snel gegaan en ik ben zo blij dat ik na vijf jaar weer een eigen single uitbreng. ‘Lovedrunk’ wordt ook uitgebracht door het platenlabel van Thibaut Courtois. We kennen elkaar nog van vroeger en daar is een leuke samenwerking uit voortgekomen. Het is wel leuk om de sport- en muziekwereld een beetje samen te brengen. Beide werelden zijn ondertussen wat vergelijkbaar."

Je was onlangs voor een optreden in Israël. Heb je ‘Lovedrunk’ daar al eens uitgetest?

Jelle: "Ja, daar heb ik ‘Lovedrunk’ voor het eerst getest voor een groot publiek. Er waren ongeveer 5.000 mensen aanwezig en de feedback was best goed. Uiteraard konden ze het nog niet meezingen, maar er werd wel flink op gedanst. Dat gaf mij een geweldig gevoel, want die eerste reactie van een publiek op een nieuw nummer… Dat is best eng, maar ik heb er nadien wel enorm van genoten. Die reactie van het publiek heeft mij energie voor drie dagen gegeven."

Even terug in de tijd. Je vorige nummer was ‘Rule the World’.

Jelle: "Dat nummer heb ik niet volledig zelf gemaakt en in die fase wist ik nog niet goed wat mijn sound was, wat nu wél het geval is. Ik heb echt mijn tijd genomen om uit te vissen waar ik echt voor wil gaan en wat het best bij mij past."

Op een bepaald moment zagen we je als dj de wereld rondreizen. Zet je dat even op een lager pitje?

Jelle: "Ik dj nog altijd zeer graag en ik doe dit nu ook nog steeds. Zo is er het recente zijproject met Xiomara (waar ze samen met Laura Hoogland een dj-duo vormt, nvdr.). Het is een zeer leuke uitlaatklep voor mij, want ik houd wel van harde techno. Daar kan ik mij eens goed laten gaan (lacht). Ik heb dat af en toe wel eens nodig."

"Maar ik ben iemand die dolgraag op het podium staat en die interactie nodig heeft met het publiek. Als dj ben je daar toch een beetje beperkter in en ik miste dat toch wel. Ik ben daarom heel blij dat ik terug kan gaan optreden, want daar ligt toch mijn passie. Ik heb dat optreden nodig en word daar ook gelukkig van. Hetgeen mij energie geeft."

Dan was de coronaperiode zeker niet makkelijk…

Jelle: "Inderdaad, want plots viel alles weg. Ik herinner mij dat ik met Mandy (met wie ze het nummer ‘We Are Warriors’ uitbracht, nvdr.) een optreden gaf en de dag nadien was het lockdown. Dat was heavy. Het was heel spijtig, want we hadden nog wel wat shows gepland, maar nadien viel alles weg. Ik heb uiteraard niet stilgezeten in die periode. Ik heb heel veel geschreven tijdens de pandemie, maar ik heb het optreden héél erg gemist. Dat was geen makkelijke periode en ik ben heel blij dat dit voorbij is."

Je had nog een andere samenwerking: met dj Coone. Dat was een succes!

Jelle: "Dat klopt. Het nummer samen met Coone, ‘Superman’, sloeg inderdaad zeer goed aan (ruim 26 miljoen streams via Spotify en 3,6 miljoen views op YouTube, nvdr.). Daar volgt mogelijk ook nog iets."

Ondertussen sta je al 15 jaar op de planken. Hoe kijk je terug op die periode met Lasgo?

Jelle: "Is het echt al 15 jaar geleden? Amaai, de tijd gaat vooruit. Ik omarm die fase uit mijn carrière. In die periode genoot ik misschien iets te weinig van de geweldige dingen die ik toen heb meegemaakt. ‘Dancing with the Stars’, JIM TV… Als achttienjarige stond ik daar toen niet bij stil. Onlangs was ik nog in Blackpool in Engeland en daar trad ik op met Evi Goffin (de eerste zangeres van Lasgo, nvdr.) en Linda Mertens was ook daar. Dat blijft leuk. Lasgo zal natuurlijk altijd belangrijk zijn, maar nu ben ik 33 en weet ik veel meer wat ik wil. Toen werd ook alles voor mij gemaakt, nu bepaal ik zelf wat ik wil. Ik heb nu een heel goed team rondom mij. Het voelt goed aan om mijn eigen ding te kunnen doen."

Tot slot. Wat mogen we nog verwachten de komende maanden en jaren?

Jelle: "Het doel is een album. Dit jaar gaat wat snel zijn, maar begin volgend jaar ergens hoop ik wel dat ik mijn eigen album kan lanceren. Misschien wel rond deze periode. Ik heb vorige week een ‘writing camp’ gehad in Durbuy. Het was een internationaal schrijfkamp met tekstschrijvers en producers uit Groot-Brittannië. Zij werkten onder meer mee aan de platen van Harry Styles en Dua Lipa en daar zijn echt wel heel goede nummers uitgekomen. Dat heeft het proces voor een album alleszins versneld."

"Er staan de komende maanden ook nog de nodige optredens op het programma in Ierland, Berlijn, Spanje, België en we zijn ook bezig met Brazilië. Het begint te borrelen en dat is o zo fijn. Als we maar kunnen knallen. Ik kijk er alvast naar uit en ik aanzie dit als een nieuwe doorstart", besluit ze.

Je kan hieronder 'Lovedrunk' alvast beluisteren. Enjoy!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top