Waarom ‘Pitch Perfect’ (VTM 3) tot een succes is uitgegroeid

Films | Maak je klaar om te zingen en te lachen, want morgenavond kun je 'Pitch Perfect' bekijken op VTM. Trouwe fans van deze film weten dat de prent het zeer goed deed aan de kassa en dat er ook al twee vervolgfilms zijn uitgekomen. Pickx ging na welke ingrediënten ‘Pitch Perfect’ tot zo’n groot succes hebben gemaakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Pitch Perfect’ vertelt het verhaal van een uitsluitend vrouwelijke a capella-zanggroep: de Barden Bellas. Die groep doet elk jaar mee aan de ‘International Championship of Collegiate A Capella’, maar zakte tijdens hun vorige deelname aan deze zangwedstrijd volledig door het ijs. De motivatie om er dit jaar nog iets van te maken ontbreekt en daar wil de rebelse Beca (Anna Kendrick), het nieuwste lid van de groep, verandering in brengen.

Geen (vrouwelijke) cliché’s

‘Pitch Perfect’ heeft een op en top vrouwelijke cast en vertelt een verhaal vanuit een vrouwelijk perspectief. Toch wil dat niet zeggen dat deze film vol vrouwelijke clichés zit. De vrouwelijke hoofdpersonages komen bijvoorbeeld niet samen vanwege huwelijksproblemen of strubbelingen in hun relatie, maar wel omdat ze ooit een hoger doel hadden: zichzelf overtreffen in een zangwedstrijd, én zichzelf tijdens dit alles ook amuseren!

Geen mannelijke tegenhanger

Er zijn de voorbije jaren meerdere films uitgebracht met een hoofdzakelijk vrouwelijke cast, maar toch zijn deze niet altijd even succesvol gebleken. We denken dan bijvoorbeeld aan ‘Ocean's 8’ (2018) of de reboot van ‘Ghostbusters’ uit 2016. Filmcritici denken dat deze nieuwe films soms een flop zijn geworden omdat ze gebaseerd zijn op eerdere films met hoofdzakelijk mannelijke personages, en daar altijd met vergeleken zullen worden. De makers van de ‘Pitch Perfect’-films baseerden zich echter niet op een film bomvol testosteron, maar introduceerden een geheel nieuw verhaal.

Geweldige cast

Hadden we al vermeld dat deze film over een voornamelijk vrouwelijke cast beschikt? Die bestaat overigens uit enkele topactrices zoals Anna Kendrick, Rebel Wilson, Brittany Snow, Anna Camp, Elizabeth Banks en Alexis Knapp. De vrouwen bewijzen in deze prent dat ze niet enkel steengoed kunnen acteren, maar ook dat ze zeer goed kunnen zingen. Ze tonen ook een heel andere kant van zichzelf en van hun acteerkunsten en blijken in het echte leven ook vrienden te zijn.

Bekijk ‘Pitch Perfect’ op zaterdag 11 maart om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top