‘Luther: The Fallen Sun’: in deze films en series heeft Idris Elba nog geschitterd

Series | Sinds kort kun je op Netflix naar de thriller ‘Luther: The Fallen Sun’ kijken met de Britse acteur Idris Elba in de hoofdrol. Elba staat al enkele jaren te boek als een geweldige acteur die al in enkele uitstekende films en series heeft meegespeeld. Welke dat zijn, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Wire

In deze legendarische serie zien we hoe de politie van de Amerikaanse stad Baltimore strijd voert tegen gevaarlijke drugscriminelen. We krijgen ook het perspectief van deze criminelen te zien, alsook het perspectief van de lokale politici die zich soms inlaten met corruptie, de gewone man in de straat die daar de gevolgen van ondervindt, de media die over allerhande nieuws berichten en drugsverslaafden die klant zijn bij de drugscriminelen.

‘The Wire’ kreeg heel wat lovende kritieken. De serie won twee keer een Emmy Award en zette heel wat acteurs op de kaart. Een van die acteurs was Idris Elba die in ‘The Wire’ de rol van Russel Bell speelt. Bell is de rechterhand van drugsbaas Avon Barksdale (Wood Harris) en groeit uit tot een zeer gevaarlijke vijand van de politie.

Ontdek 'The Wire' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Luther

Van 2010 tot en met 2019 kon je Idris Elba bewonderen in de serie ‘Luther’. Elba speelt daarin de rol van de Britse politierechercheur John Luther die tijdens het klissen van gevaarlijke criminelen nogal onorthodox te werk durft gaan. Die werkwijze levert soms resultaten op, maar soms ook problemen. Vooral de oversten van Luther storen zich aan het feit dat hij het werk van politie soms durft te dwarsbomen..

Sinds kort kun je op Netflix ook naar ‘Luther: The Fallen Sun’ kijken. In deze film zien we hoe Luther de jacht op een gevaarlijke seriemoordenaar in Londen opent en daarvoor zelfs uit de gevangenis moet weten te ontsnappen.

Wil je meer te weten komen over 'Luther: The Fallen Sun'? Lees dan hier over of de film even spannend is als de serie.

Ontdek 'Luther' en ‘Luther: The Fallen Sun’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Three Thousand Years of Longing

In ‘Three Thousand Years of Longing’ zien we hoe de eenzame en verbitterde Britse geleerde Alithea Binnie (Tilda Swinton) op reis gaat naar Istanboel. Daar treft ze in een winkeltje een oud magisch flesje aan met een geest in, genaamd Djinn (Idris Elba). Alithea mag drie wensen doen en in ruil daarvoor krijgt Djinn zijn vrijheid terug. De vrouw slaat echter aan het twijfelen en daarom vertelt Djinn haar enkele spannende verhalen die haar moeten overtuigen.

'Three Thousand Years of Longing' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Mandela: Long Walk to Freedom

Idris Elba speelde in 2013 mee in de film ‘Mandela: Long Walk to Freedom’ waarin hij het waargebeurde verhaal van Nelson Mandela helpt vertellen. We zien hoe een jonge Mandela opgroeit in zijn dorp, uitgroeit tot politicus en anti-apartheidsstrijder, en vervolgens in de cel belandt op Robbeneiland. Ondanks alle tegenslagen blijft de Zuid-Afrikaanse man trouw aan zijn idealen en wordt hij zelfs de eerste democratische verkozen president van het land.

'Mandela: Long Walk to Freedom' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

The Harder They Fall

Misdadiger Nat Love (Jonathan Majors) krijgt op een dag te horen dat zijn aartsvijand Rufus Buck (Idris Elba) is vrijgelaten uit de gevangenis. De twee hebben nog een eitje te pellen en Love beslist dan ook meteen om Buck samen met enkele kompanen op te zoeken… Die laatste is beducht en heeft ondertussen ook zijn eigen crew kunnen samenstellen.

Ontdek ‘The Harder They Fall’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Thor en Thor: Ragnarok

Thor (Chris Hemsworth) is een machtige, maar soms wat arrogante Noorse god die tot grote ergernis van zijn vader Odin (Anthony Hopkins) een oorlog heeft veroorzaakt. Hij wordt uit Asgard verbannen en moet maar zien te overleven in Midgard (planeet aarde). Daar wordt hij verliefd op de charmante wetenschapster Jane Foster (Natalie Portman) en groeit hij uit tot de beschermer van de aarde. Idris Elba speelt in ‘Thor’ (2011) Heimdall: de wachter van de goden, maar is ook in ‘Thor: Ragnarok’ te zien als hetzelfde personage.

Ontdek 'Thor' en 'Thor: Ragnarok' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Concrete Cowboy

De vijftienjarige Cole (Caleb McLaughlin) krijgt de opdracht om bij zijn vervreemde vader in het noorden van Philadelphia te gaan wonen. Hij heeft er aanvankelijk geen zin in, maar ontdekt dan dat er nog een levendige cowboycultuur heerst die buurtbewoners beschermt tegen een leven in armoede en criminaliteit. Idris Elba speelt in deze film de rol van Harp, de vader van Cole.

Ontdek ‘Concrete Cowboy’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top