Is ‘Luther: The Fallen Sun’ even spannend als de serie?

Series | Vanaf vandaag kan je op Netflix naar de thriller ‘Luther: The Fallen Sun’ kijken met de Britse acteur Idris Elba in de hoofdrol. Elba was eerder al te zien in de vijf seizoenen van de gelijknamige serie ‘Luther’, maar wil dat ook zeggen dat de film op de serie lijkt? Pickx trok uit op onderzoek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Luther: The Fallen Sun’ zien we hoe de Londense rechercheur John Luther (Idris Elba) in ongenade valt en achter de tralies verdwijnt en dat terwijl een gruwelijke seriemoordenaar de straten van Londen onveilig maakt. De rechercheur raakt gefrustreerd over het feit dat hij de moordenaar nog niet heeft kunnen vatten en beslist om te ontsnappen uit de gevangenis. Hij wil de dader kost wat kost pakken en schuwt daarvoor niets of niemand...

Deze thriller is een rechtstreeks vervolg op de gelijknamige serie die van 2010 tot en met 2019 uitkwam op Netflix. Regisseur Jamie Payne kreeg hulp van de makers van de originele serie om de nieuwe film tot een goed einde te brengen en dat zien we terug in de volgende elementen.

Even duister

Fans van de serie weten het al een langer: rechercheur John Luther begeeft zich in een duistere wereld. De man kruiste doorheen de reeks de paden van moordenaars, psychopaten, oplichters en kannibalen,... maar heeft zichzelf ook altijd staande weten te houden. In deze nieuwe film komt hij oog in oog te staan met een nieuwe slechterik, maar dan van een groter en duisterder kaliber… We verklappen natuurlijk niet of de rechercheur deze nieuwe confrontatie overleeft, maar het staat wel vast dat hij ook in deze film het gevaar niet uit de weg gaat.

Dezelfde lak aan regels

Luther had in de serie een lak aan de wet, en ook aan de regels bij de politie. Dat heeft hem in sommige gevallen op weg geholpen en daders helpen klissen, maar in andere situaties ook in de problemen gebracht. In deze film zien we opnieuw de gevolgen van zijn minachting voor de wet, maar zien we ook dat hij nooit zal bijdraaien. Hij ontsnapt namelijk uit de gevangenis en beslist om eigenhandig het vuile werk van de politie op te knappen, en dat opnieuw buiten de wet om…

Even gevaarlijk

Fans van de serie hebben zich wel al eens afgevraagd of John Luther een gelukkig man is. De man staat dikwijls op de rand van een gebouw, filosofisch starend naar de afgrond of naar de skyline van Londen. Uit de film blijkt dat de rechercheur deze plaatsen nog steeds opzoekt en ook niet bang is van de dood. Hij deinst bijvoorbeeld niet terug wanneer hij dreigt neergeschoten te worden (door zijn voormalige collega’s), zet levensgevaarlijke achtervolgingen in en geeft ook geen krimp wanneer hij zeer ernstig bedreigd wordt..

Ontdek ‘Luther: The Fallen Sun’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top