Dit wist je nog niet over ‘What's Love Got to Do With It?’-ster Lily James

Films | Lily James brak door met haar vertolking van Assepoester in de romantische fantasiefilm ‘Cinderella’ uit 2015. Voor haar rol van Pamela Anderson in de miniserie ‘Pam & Tommy’ werd ze genomineerd voor een Emmy. Sinds kort kan je haar zien in de romcom ‘What's Love Got to Do with It?’, beschikbaar in de Proximus VOD. Wie Lily James nóg beter wil leren kennen, leest best volgende fascinerende weetjes over de Engelse actrice.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Meryl Streep is een ver familielid

Meryl Streep, de alom bekroonde topactrice die erom bekend staat vaak een onvriendelijk, arrogant en koud personage te spelen, blijkt vrijwel hetzelfde bloed te hebben als Lily James. Volgens een artikel in The Mirror zijn de twee verre nichten van elkaar. Ze stammen allebei af van de zonen van Henry Howland, Engelsen die naar de VS immigreerden in de 17e eeuw. Meryl Streep is naar verluidt “erg opgetogen” dat ze een familieband heeft met Lily James.

Haar grootmoeder was een beroemde actrice

Zoals het gezegde ‘de appel valt niet ver van de boom’ luidt, leek het natuurtalent diep geworteld in de familie van James. Lily is namelijk een kleinkind van Helen Horton, een beroemde Amerikaanse actrice die haar carrière begon in 1953. Ze verhuisde naar Londen, waar ze een glanscarrière uitbouwde op de Britse televisie, radio en theaterplanken. Ze kreeg drie kinderen. Horton vertolkte rollen in onder meer ‘Alien’ en ‘Superman III’. Haar laatste rol speelde ze in 1990, in de actiekomedie ‘Bullseye!’. Ze overleed in 2007 op 83-jarige leeftijd in Californië.

Ze deed nooit auditie voor Assepoester maar kreeg toch de hoofdrol

Lily James had nooit kunnen bevroeden dat ze zo populair zou worden door haar rol als Assepoester (Ella). In feite was het nooit haar bedoeling om auditie te doen voor de hoofdrol in de film uit 2015. Uit een interview blijkt dat Lily aanvankelijk auditie had gedaan voor de rol van de tegenspeelster, één van de stiefzusters van Assepoester. Maar door een speling van het lot moest ze de dialoog van Assepoester uit het hoofd leren. De rest is geschiedenis.

James is niet haar echte familienaam

Lily James werd geboren als Lilly Chloe Ninette Thompson op 5 april 1989, maar besloot later om als  Lily James door het publieke leven te gaan. Zo wil ze haar vader Jamie Thompson eren, die in 2008 op 58-jarige leeftijd overleed aan kanker. Vader Jamie heeft zijn dochter nooit op het grote of kleine scherm in actie gezien. Lily’s moeder Ninette is trouwens eveneens actrice.

Lily James heeft een hoofdrol in 'What's Love Got to Do with It?'. Deze film is vanaf nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top