In de nieuwste 'Scream'-film dwaalt Ghostface door New York

Films | De zesde aflevering van 'Scream' komt aanstaande woensdag in de bioscopen in het Verenigd Koninkrijk. Voor het eerst reist Ghostface naar New York City. Daar jaagt hij de bevolking de stuipen op het lijf en terroriseert hij zijn vroegere slachtoffers. Je kan donderdag al deze bloedstollende horrorprent zien in enkele Belgische filmzalen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Iets meer dan een jaar na het laatste vervolg belooft 'Scream VI' de bioscoopkijker een avond vol horror te bezorgen. Deze slasherfilm, die vanaf het vijfde deel het 'requel'-principe toepast (een vervolg en remake in één), speelt zich af in New York. In de metropool vinden er meer koelbloedige mesmoorden dan ooit plaats. De spanning in de Big Apple is om te snijden: iedereen wil weten wie er achter dat vervaarlijke witte masker schuilgaat.

Een grotere rol voor Jenna Ortega

'Scream 6' wordt opnieuw geregisseerd door Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett, de opvolgers van meestergriezelaar Wes Craven. We volgen opnieuw de lotgevallen van de slachtoffers van Ghostface in Woodsboro, in het noordoosten van de Verenigde Staten. 'Wednesday'-ster Jenna Ortega, a.k.a. Tara Carpenter, krijgt een centrale rol in het verhaal en zal volgens de trailer te maken krijgen met het manipulerende gedrag van haar zus Sam (Melissa Barrera). Zij is niemand minder dan de dochter van Billy Loomis, de eerste moordenaar van de franchise.

Wie er deze keer niet bij zal zijn, is actrice Neve Campbell in haar rol van Sidney Prescott. Gelukkig zien we wel Courteney Cox terugkeren als Gale Weathers en Hayden Panetierre als Kirby, zoals in de vierde film. De eerste commentaren op de film van Amerikaanse recensenten wijzen erop dat de film wel eens een succes kan worden bij het publiek. "Ik heb me ECHT geamuseerd met het kijken van de nieuwste 'Scream'-film in New York", schrijft recensent Erik Davis van filmblog Rotten Tomatoes. "De openingsscène is fenomenaal en vloeit over in een gruwelijke moordpartij die eer aandoet aan de filmfranchise. Jenna Ortega en Melissa Barrera zijn echte rocksterren, evenals Jasmin Savoy Brown. Ik heb een geweldige tijd gehad."

Ontdek 'Scream VI' vanaf aanstaande woensdag 8 maart in de Belgische bioscopen en ook tijdens een speciale 'Horror Night' aanstaande donderdag in alle Belgische Kinepolis-filmzalen.Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top