'The Foreigner' op VTM 3: zo zag je Jackie Chan nog nooit spelen

Films | Vanavond kun je op VTM 3 naar de film ‘The Foreigner’ kijken. In deze prent van regisseur Martin Campbell zien we hoe de legendarische acteur Jackie Chan opnieuw zijn vechtkunsten etaleert tegen enkele slechteriken. Toch is deze film niet de zoveelste Jackie Chan-actiefilm. Pickx legt je uit waarom.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Minh Quan (Jackie Chan) is een Chinees-Vietnamese inwijkeling die een restaurant heeft in Londen. Op een dag komt zijn dochter te overlijden tijdens een terroristische aanslag in een kledingwinkel en dat zet zijn hele leven op zijn kop. Quan wil weten wie er achter de aanslag zit, maar hij krijgt van de politie geen informatie. Hij beslist dan maar om zelf naar antwoorden te zoeken en probeert die te vinden bij de vice-premier van Noord-Ierland en oud-IRA-kopstek Liam Hennessy (Pierce Brosnan) ...

Jackie Chan speelt in deze actiefilm een personage dat goed uit de voeten kan en zelfs kennis heeft over het vervaardigen van bommen. Chan heeft in zijn carrière al heel wat vechtende personages gespeeld, maar in deze film pakt hij het toch anders aan.

Geen berouw

In tegenstelling tot de personages die Jackie Chan speelde in bijvoorbeeld de ‘Rush Hour’-films, is het hoofdpersonage in ‘The Foreigner’ niet goedlachs of zelfs sympathiek. Neen, het personage dat Jackie Chan in deze film speelt, heeft geen tijd voor praatjes en heeft eigenlijk ook geen enkele reden om te lachen, laat staan om vriendelijk te zijn. Het personage lacht nooit, heeft altijd een sombere blik en gaat bovendien helemaal alleen te werk. Hierdoor kan er niemand anders in het verhaal voor een komische noot zorgen.

Hardvochtig

Jackie Chan speelt bovendien een man die slechts een enkel doel voor ogen heeft: de moordenaars van zijn dochter vinden. Hij doet dat op tactisch slimme manieren en schuwt daarbij ook geen geweld. Dat geweld is bijwijlen zeer hardvochtig waardoor het personage dat de acteur in deze film speelt zeer meedogenloos kan overkomen op de kijker.

Slimmer gebruik van attributen

De makers van de film hebben ook in dit project gebruikgemaakt van de handigheid en vechtkunsten van Chan. Tijdens sommige vechtscènes zien we bijvoorbeeld dat de acteur wederom gebruikmaakt van attributen rondom hem om zijn vijand een kopje kleiner te maken. Die attributen worden in deze actiefilm veel slimmer en doordachter gebruikt dan in voorgaande (komedief)ilms.

Bekijk ‘The Foreigner’ op donderdag’ om 20u35 op ‘VTM 3’ of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top