In deze films schitterde Emma Thompson eerder al!

Films | Vanaf vandaag kan je in de bioscoop naar ‘What's Love Got to do with it?’ gaan kijken. In deze leuke komedie zien we hoe de Engelse actrice Emma Thompson als vanouds schittert op het witte doek. Ben je ook zo’n fan van Emma Thompson? Kijk dan zeker naar de volgende films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

What's Love Got to do with it?

Zoë (Lily James) is een Engelse documentairemaakster die in haar vrije tijd op zoek gaat naar de ware Jacob via allerlei datingapps. Haar goede vriend Kazim (Shazad Latif) hoeft zo’n dingen echter niet te doen want hij wordt door zijn ouders uitgehuwelijkt aan een Pakistaanse bruid. Ze besluit om het huwelijk van Kazim te filmen en leert daardoor heel wat bij over wat liefde volgens haar kan betekenen. Emma Thompson speelt in deze film de rol van de moeder van Zoë en doet dat uiteraard met verve.

Matilda

In deze film van acteur en regisseur Danny DeVito maken we kennis met Matilda (Mara Wilson). Matilda is een jong meisje dat bijzonder slim is. Ze heeft echter de pech dat ze gemene ouders heeft die niets om haar geven. Op een dag wordt Matilda naar een school gestuurd om bij te leren, maar ze ondervindt ook dat er een gemene directrice (Emma Thompson) is die er de plak zwaait. Gelukkig krijgt het meisje ook les van een lieve juffrouw die ontdekt dat Matilda bijzonder slim is. Tijdens haar tijd op school ontdekt het meisje ten slotte dat ze telekinetische krachten heeft. Die gebruikt ze om de directrice en haar ouders een lesje te leren.

Love Actually

Acht Londenaren uit alle lagen van de samenleving proberen zich een weg te banen doorheen de liefde en het leven. We zien bijvoorbeeld hoe de Britse premier (Hugh Grant) verliefd wordt op zijn assistente, maar tegelijkertijd ook ziet dat zijn zus Karen (Emma Thompson) huwelijksproblemen heeft. Aan de andere kant krijgen we het verhaal te zien van een vader die samen met zijn stiefzoon het verlies van de moeder probeert te verwerken. Die zoon heeft ondertussen zijn oogje laten vallen op een klasgenote. John en Judy zijn dan weer pornoacteurs die het zeer goed met elkaar kunnen vinden…

Nanny McPhee

Engeland in de jaren 1860. Cedric Brown (Colin Firth) is een weduwnaar en hardwerkende vader met zeven kinderen die het huis continu op stelten zetten. Ze luisteren naar niemand en hebben elke babysit die langskomt weg kunnen jagen. Op een dag krijgt Brown de hulp van een wel heel bijzondere oppas: Nanny McPhee (Emma Thompson). Die beschikt over magische krachten en de juiste knowhow om de kinderen opnieuw in de pas te doen lopen.

Sense and Sensibility

In deze film van de Taiwanese filmregisseur Ang Lee zien we hoe twee zusjes, Elinor (Emma Thompson) en Marianne Dashwood (Kate Winslet), na het overlijden van hun vader vaststellen dat ze geen aanspraak kunnen maken op zijn erfenis. Ze krijgen onderdak in een klein huisje van een bevriend familielid en komen in contact met twee welgestelde jonge mannen die de harten van de zusjes proberen te veroveren.

Cruella

Londen, jaren 1970. Estella (Emma Stone) is een jong Brits meisje met heel wat talent voor snit- en maatwerk. Ze komt na enkele tegenslagen echter op straat te staan en groeit met haar twee beste vrienden uit tot een kleine dievenbende. Op een dag ontmoet Estella de legendarische, modieuze maar beruchte Barones Von Hellman (Emma Thompson) en die ziet in haar een grote toekomst…

Good Luck to You, Leo Grande

Nancy Stokes (Emma Thompson) is een gepensioneerde leerkrachte die tevens ook weduwe is. Ze heeft heel haar leven gedaan wat er van haar verwacht werd en komt nu tot de vaststelling dat ze verlangt naar meer avontuur en spanning… en dat vooral in de slaapkamer. Ze schakelt de hulp van sekswerker Leo Grande in en spreekt met hem af in een troosteloos hotel. De twee blijken het echter goed met elkaar te kunnen vinden en besluiten elkaar vaker te zien.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top