5 series die je terug katapulteren naar de jaren 70

Films | Sinds 3 maart kan je op Prime Video kijken naar de gloednieuwe serie 'Daisy Jones & The Six'. De serie neemt je mee terug in de tijd naar de rockende jaren 70, en die periode lijkt tegenwoordig erg hip. Pickx lijst vijf series op die je terug katapulteren naar de tijd van flared pants.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Daisy Jones & The Six

In 1977 stonden Daisy Jones & The Six aan de top van de wereld. De band was in geen tijd van quasi onbekend naar wereldberoemd gegaan en frontzangers Billy Dunne en Daisy Jones zijn dé sterren van het moment. Tot de rockgroep er onverwacht na een van hun meest succesvolle shows de brui aan geeft. Decennia later worden ze uitgenodigd voor een interview en komt de waarheid achter de split eindelijk aan het licht. 

Voor iedereen die nu gaat zoeken naar de band op internet: Daisy Jones & The Six is eigenlijk compleet fictief. Schrijfster Taylor Jenkins Reid bedacht het zevental voor haar gelijknamige boek, dat een gigantische hit werd. Fans hebben dan ook lang reikhalzend uitgekeken naar de bewerking voor het kleine scherm. In de hoofdrollen van deze serie recht uit de jaren 70 zien we Riley Keough als Daisy Jones en Sam Claflin als Billy Dunne. 

'Daisy Jones & The Six' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Minx

'Minx' neemt je mee in het leven van de enthousiaste feministe Joyce (Ophelia Lovibond). Samen met Doug (Jake Johnson), een uitgever van tijdschriften voor volwassenen, is ze van plan om het allereerste erotische tijdschrift voor vrouwen op te richten.

Deze serie overtuigt zijn publiek met gevatte humor en een activistisch kantje. Na een eerste seizoen werd 'Minx' oorspronkelijk gecanceld, tot netwerk Starz besloot om toch leven in de brouwerij te brengen met een tweede seizoen. Tot grote vreugde van de fans! Zij zijn vooral fan van de vintage flair van de show die de acceptatie van vrouwelijke seksualiteit net zo goed weergeeft als de kleurrijke jaren 70.

Ontdek 'Minx' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Mrs. America

'Mrs. America' is gebaseerd op het verhaal van de beweging om het Equal Rights Amendment te ratificeren, en de onverwachte tegenkanting van de conservatieve activiste Phyllis Schlafly, gespeeld door Cate Blanchett. Door de ogen van de vrouwen van die tijd verkent de serie hoe deze strijd het Amerikaanse politieke landschap voorgoed heeft veranderd.

Deze reeks heeft het publiek niet alleen verrast door haar interessante premisse, maar ook door haar schitterende cast en het briljante productieontwerp. Met de gedetailleerde decors in jaren 70-stijl, glorieuze kostuums en briljante optredens geeft 'Mrs. America' nog beter weer hoe belangrijk de jaren 70 waren op vlak van politieke verandering. 

Ontdek 'Mrs. America' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

The Serpent

'The Serpent' vertelt het verhaal van hoe oplichter en moordenaar Charles Sobhraj, gespeeld door Tahar Rahim, uiteindelijk werd gepakt en gevangen gezet. Sobhraj en zijn vriendin Marie-Andrée Leclerc, gespeeld door Jenna Coleman, deden zich in 1975 en 1976 voor als edelsteenhandelaar en pleegden een reeks misdaden langs de "Hippie Trail". De Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg onderzoekt de verdwijning van een jong stel en krijgt al snel de meest gezochte man van Interpol te pakken.

Hoewel dit verhaal zich afspeelt tegen een achtergrond van kleurrijke kostuums, decors en cinematografie, is 'The Serpent' eigenlijk een spannende true crime-serie waarin je je als kijker in het hoofd van de seriemoordenaar waant. 

Ontdek ‘The Serpent' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

The Deuce

'The Deuce' speelt zich af in de jaren 1970 en 1980 in New York City, waar het geweld van de drugsepidemie toeneemt. Tweelingbroers Vincent en Frankie Martino opereren voor de maffia vanuit Times Square, dat toevallig ook de thuisbasis is van Eileen "Candy" Merrell, een straatprostituee die ervan droomt de gevaren van de straat achter zich te laten en in de legale porno-industrie te stappen als actrice en regisseur.

Deze Amerikaanse dramaserie werd geregisseerd door David Simon en George Pelecanos en zet James Franco in de hoofdrol als de tweelingbroers, naast Maggie Gyllenhaal die in de rol kruipt van Candy. 

'The Deuce' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top