Deze acteurs veranderden hun tanden voor een rol

Films | In de filmwereld is het niet ongewoon om voor een film van uiterlijk te veranderen. Onlangs was de transformatie van Brendan Fraser voor zijn nieuwste film 'The Whale', die aanstaande woensdag in de bioscopen draait, verbluffend. Maar hoe zit het met de tanden? Op 6 maart zetten we elk jaar de tandartsen in de bloemetjes. Daarom heeft Pickx een reeks acteurs geselecteerd die hun gebit hebben veranderd voor hun rol.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Brad Pitt - Fight Club

Voor zijn rol als Tyler Durden in David Finchers klassieker 'Fight Club', ging Brad Pitt heel ver. Hij liet vrijwillig stukjes van zijn tanden breken bij een tandarts omdat hij vond dat zijn uiterlijk anders niet bij het personage zou passen. Een vechtersbaas met een perfecte kaak zou immers ongeloofwaardig zijn.

Deze iconische film volgt het verhaal van Jack, een eenzame dertiger die alles heeft bereikt maar een slapeloos bestaan leidt. Om te herstellen, neemt hij deel aan zelfhulpgroepen waar hij kennis maakt met lotgenoot Marla. Zij leidt hem echter op het foute pad, waardoor hij opnieuw last krijgt van slapeloosheid. Op een dag ontmoet hij de charismatische Tyler Durden, een zeepverkoper met wie hij een speciale club opricht waar mensen worden uitgenodigd om hun energie te ontladen tijdens clandestiene gevechten. De film werd een klinkend succes in de bioscopen.

Jamie Demetriou - Fleabag

In de legendarische Britse serie 'Fleabag' speelt Jamie Demetriou een bijrol die bij veel kijkers een bijzondere indruk naliet.  Met name zijn tanden trekken heel erg de aandacht. Na de uitzending van de reeks gingen sommige fans zo ver dat ze de acteur vroegen om zijn tanden te zien. Gelukkig voor hem gaat het over een nepgebit.

In deze serie schrijft Phoebe Waller-Bridge het scenario en speelt ze de hoofdrol van het personage Fleabag, een boze vrouw die van droge humor houdt en geobsedeerd is door seks. Haar grappige en soms wanhopige avonturen ontroeren al twee seizoenen de kijkers.

Beide seizoenen van 'Fleabag' zijn beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug

Ed Helms - The Hangover

In de hitkomedie 'The Hangover' uit 2009 verliest het personage van Ed Helms een tand nadat hij is geslagen door boksicoon Mike Tyson. Om de scène geloofwaardig te maken, gebruikte de acteur geen speciale effecten. Weinigen weten dat Helms sinds zijn jeugd een van zijn snijtanden mist. De tand was nooit doorgegroeid nadat hij zijn melktanden verloor. Als tiener kreeg hij een implantaat, dat hij alleen voor de film moest verwijderen. In een knipoog naar de film verschijnt de naam van Ed Helms' tandarts in de aftiteling.

Johnny Depp - Pirates of the Caribbean

Voor zijn rol als kapitein Jack Sparrow in 'Pirates of the Caribbean' liet Johnny Depp talrijke gouden kronen op zijn tanden plaatsen. Hij behield zijn gouden tanden tot na de opnames van de derde Pirates-film, waarna hij het pijnlijke proces moest ondergaan om de kronen te laten verwijderen.

Nicolas Cage - Birdy

Voor zijn rol van de gewonde Vietnam-veteraan Al Columbato in Birdy (1984) wilde Nicolas Cage de echte pijn van het personage beter begrijpen. De acteur besloot daarom om zijn twee voortanden zonder verdoving te laten trekken door zijn tandarts. "Ik had zo'n rol nog nooit gedaan en kon niet gemakkelijk de emoties oproepen die nodig waren om de rol te spelen", vertelt hij in een interview met The New York Times. "Dit was een unieke rol die mijn volledige toewijding vereiste", verantwoordde hij zijn beslissing later.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top