Deze glansrollen leverde Brendan Fraser af voor ‘The Whale’

Films | ‘The Whale’ markeert de grote comeback van Brendan Fraser. De acteur was 20 jaar geleden alomtegenwoordig in showbizzland met zijn hoofdrol in de blockbusterfranchise ‘The Mummy’, maar raakte daarna in de vergetelheid. Deze woensdag verschijnt hij weer op het witte doek met een nieuwe hoofdrol. Zijn vertolking van een man die zijn verdriet wegvreet bombardeerde hem tot Oscarfavoriet. Pickx blikt terug op het betere acteerwerk van Fraser.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Mummy

De eerste film in de ‘The Mummy’-trilogie werd in 1999 uitgebracht en was gebaseerd op de beroemde horrorklassieker uit 1932. Van de drie delen met Brendan Fraser in de hoofdrol trok het origineel de meeste aandacht. De wederopstanding van de Egyptische hogepriester Imhotep en zijn gevecht met de Amerikaan Rick O'Connell lieten op velen een blijvende indruk achter. De trilogie maakte van Fraser een volbloed actiester.

De plot: in 1.800 voor Christus zijn Imhotep, hogepriester van Thebe, en Anck-Su Namun smoorverliefd. Aan deze verboden romance komt geen vervolg, want de mooie vrouw is ‘maar’ de minnares van de farao. De twee geliefden blijven elkaar zien, tot hun relatie ontdekt wordt. Anck-Su pleegt zelfmoord en Imhotep wordt veroordeeld om levend gemummificeerd en begraven te worden in een geheime crypte in Hamumille, de Stad van de Doden. In 1923 ontdekt Rick O'Connell de ruïnes van de legendarische stad. Hij onderneemt een opgraving met een jonge Egyptologe, Evelyn, en haar broer, Jonathan. Hun werk leidt hen naar de crypte van de mummie...

‘The Mummy’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Crash

Deze film is het relaas van twee autodieven, een Mexicaanse slotenmaker, twee politierechercheurs/geliefden en een huisvrouw en haar man. Ze wonen allemaal in Los Angeles. Ze kennen elkaar niet, hun levens hadden elkaar nooit mogen kruisen. Toch zal hun lot in de komende 36 uur in elkaar verstrengeld raken, en zal aan het licht komen wat ieder van hen wilde verbergen of niet onder ogen wou komen.

Brendan Fraser speelt officier van justitie Rick Cabot. Zijn vrouw Jean, vertolkt door Sandra Bullock, wordt het slachtoffer van een carjacking.

Doom Patrol

‘Doom Patrol’, gebaseerd op het DC Comics superheldenteam, volgt een team van verstoten superhelden: Robotman (Brendan Fraser), Negative Man (Matt Bomer), Elasti-Girl (April Bowlby) en Crazy Jane (Diane Guerrero). 

Ieder van hen heeft een tragisch ongeluk meegemaakt die hen bovenmenselijke krachten heeft gegeven, maar tegelijk hebben die incidenten een trauma achtergelaten. Het enige sprankje hoop is dat de Chief (Timothy Dalton) hen heeft samengebracht als een geolied en hecht team, met als missie de aarde koste wat kost beschermen. 

Fraser bracht het personage Cliff Steele/Robotman tot leven in ‘Doom Patrol’. Zoals gewoonlijk vindt hij een manier om zijn personages diep menselijk te maken in een buitengewone fantasiewereld.

Bedazzled

Elliot Richards krijgt zeven wensen van de duivel in eigen persoon (Elizabeth Hurley). Het vervolg is echter niet wat hij had verwacht…

‘Bedazzled’, geregisseerd door Harold Ramis, de overleden koning van realistische en fantasiekomedies, is een van Frasers sterkste en meest vermakelijke optredens en etaleert zijn veelzijdigheid.

De film amuseert en is zelfs bij moment grappig, terwijl er eveneens een bespiegeling over moraal en onbaatzuchtigheid in vervat zit. Het bitterzoete einde onderscheidt de film van andere romcoms, maar houdt wel steek.

Blast from the Past

Tijdens de Koude Oorlog leeft de 35-jarige Adam Webber (Brendan Fraser) al zijn hele leven in een schuilkelder die is gebouwd door zijn vader, doomsdayprepper Calvin Webber (Christopher Walken). Calvin gelooft rotsvast dat de Sovjet-Unie een nucleaire aanval op de Verenigde Staten heeft uitgevoerd; in werkelijkheid is er een vliegtuig op hun huis neergestort.

Adam is Brendan Fraser op zijn best. Hij is even geloofwaardig als altijd in zijn vertolking van onschuld en oprechtheid.

Gods and Monsters

‘Gods and Monsters’ is gebaseerd op de roman ‘Father of Frankenstein’ (1955) van Christopher Bram. Het vertelt het verhaal van de laatste levensdagen van James Whale (gespeeld door Ian McKellen), de regisseur van films als ‘Frankenstein’ (1931) en ‘The Bride of Frankenstein’ (1935). Whale heeft zich allang teruggetrokken uit zijn glamoureuze leven als Hollywoodregisseur en gaat gebukt onder een slechte gezondheid, waardoor hij het grootste deel van zijn dagen thuis slijt. Bovendien hebben zijn tragische ervaringen tijdens de Eerste Wereldoorlog hem tot een fragiele, getroebleerde en depressieve man gemaakt.

Huishoudster Hanna (Lynn Redgrave) is Whales trouwe bediende maar keurt zijn homoseksualiteit af. Ondertussen ontwikkelt Whale een onwaarschijnlijke band met zijn jonge tuinman, Clayton Boone (Brendan Fraser). Na verloop van tijd worden ze steeds hechter. Hun band komt echter onder hoogspanning te staan wanneer Whale meer wil dan enkel vriendschap en die gevoelens niet wederzijds blijken…

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top