'Waar is Elke Wevers?', een nieuwe truecrimereeks over een mysterieuze verdwijningszaak

Series | Op 9 december 2010 verdween de 32-jarige Elke Wevers. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Tot op vandaag blijft haar verdwijning een mysterie. Haar familie en speurders tasten nog steeds in het duister. Maandagavond kan je kijken naar de truecrimereeks 'Waar is Elke Wevers?', waarin deze zaak uitgebreid wordt behandeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In België staan er vandaag nog steeds een 800-tal personen door de politie geseind als onrustwekkend vermist. Liam Vanden Branden,  Marc Van Herf, Nathalie Geijsbreghts, Gevriye Cavas. Het zijn maar enkele kinderen en volwassenen waarvan de verdwijning nooit is opgelost. Hun familieleden wachten nog steeds op nieuws en leven voortdurend in onzekerheid. 

Dit gevoel kent de Limburgse René Wevers helaas maar al te goed. In december 2010 verdween zijn 32-jarige dochter Elke Wevers in haar woonplaats Neeroeteren, vlakbij de Nederlandse grens. In de hele regio werden massaal zoekacties georganiseerd in bossen en langs kanalen, maar tot nu toe zonder resultaat. Haar partner werd ondervraagd, maar ook dat spoor leidde nergens toe. Het onderzoek nam in al die jaren een aantal verrassende wendingen die richting Lapland (Zweden) en Frankrijk hebben geleid. 

Vergeet me niet

In het programma vertelt vader René dat de zoektocht hem voortdurend bezighoudt en dat hij nooit zal opgeven. "Je kan niet meer slapen. Je kan niet meer eten. Je kan niet meer logisch nadenken. Je bent kapot... Ik stop met Elke te zoeken wanneer ze mij ergens horizontaal buitendragen. Dan is het gedaan. Eerder niet."

In vier afleveringen worden de verschillende sporen ontrafeld die de voorbije twaalf jaar zijn onderzocht door politie, familie en privédetectives. Dat deden de makers aan de hand van interviews met onder andere René Wevers, journaliste Nancy Vandebroek, Alain Remue van de Cel Vermiste Personen, advocaat Jef Vermassen, Dimitri Kun van de federale politie, Elkes collega Karolien, parketmagistraat Cedric Stuyck en privédetective Ben Zuidema. Alle getuigen in deze reeks blijven hopen op een antwoord in deze onopgeloste verdwijningszaak. 

Na elke aflevering geven de programmamakers deze oproep mee: Wie informatie heeft over de verdwijning van Elke Wevers kan de federale politie contacteren op het gratis nummer 0800 30 300 of via mail opsporingen@police.belgium.eu

Bekijk ‘Waar is Elke Wevers?’ vanaf maandag 6 maart elke dag om 21.30 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top