Deze topfilms van Keanu Reeves moet je gezien hebben voor de release van 'John Wick 4'

Films | Op 24 maart 2023 komt na lang wachten eindelijk 'John Wick 4' uit. Productiemaatschappij Lionsgate had een release voor 2021 voorzien maar vanwege de coronapandemie werd er uitstel na uitstel aangekondigd. Met de première in zicht geeft Pickx je enkele filmtips om het wachten aangenamer te maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze topfilms van Keanu Reeves moet je hebben gezien voor de release van 'John Wick 4'

We hoeven wellicht niet meer te zeggen dat Keanu Reeves een getalenteerd acteur is. De man is zo bekend geworden dankzij zijn vertolkingen in actiefilms dat hij zelfs een bacterie naar zich vernoemd kreeg. Hoog tijd om opnieuw te kijken naar enkele van zijn beste films.

'The Matrix' (1999)

Er zijn weinig films die zo memorabel zijn als 'The Matrix'. Alleen al de 'Bullet Time'-scène heeft sinds de eerste vertoning van de actiefilm in 1999 verschillende filmmakers geïnspireerd tot het maken van een soortgelijk special effect. Keanu Reeves vestigde met deze rol definitief zijn reputatie als topacteur in Hollywood.

'Bill and Ted's Excellent Adventure' (1989)

Hoewel Keanu Reeves al in het midden van de jaren 1980 op het scherm te bewonderen was in bijrollen zoals in 'Youngblood', was het pas met 'Bill and Ted's Excellent Adventure' in 1989 dat de Canadese acteur echt doorbrak. Daarin vertolkt Reeves de hilarische rol van Ted, een niet zo snuggere tiener die met zijn vriend Ted (Alex Winter) de uitdaging van hun leven aangaan: minstens een 5 op 10 halen voor hun huiswerkopdracht voor het vak geschiedenis. De oplossing is in zicht wanneer ze Rufus (George Carlin) ontmoeten, een man met een teletijdmachine. Dat is het begin van een doldwaas avontuur met een reeks historische figuren.

'Speed' (1994)

In deze actiefilm uit 1994 is Reeves niet de koelbloedige held maar speelt hij een heldhaftige agent die van de ene spectaculaire situatie in de andere belandt. Als de zwaarbewapende politieonderhandelaar Jack Traven moet hij in 'Speed' de chantageplannen van Howard Payne (Dennis Hooper) proberen te verijdelen. Eerst probeert de crimineel een lift met passagiers te gijzelen. Wanneer dat mislukt, installeert hij een bom in een stadsbus. Wanneer de bus harder dan 80 km/u rijdt, wordt het ontstekingsmechanisme van de bom op scherp gesteld. En wanneer de bus zachter dan 80 km/u rijdt, ontploft de bom. Het lukt Jack om aan boord van de bus te springen. Bij het ontmantelen van de bom krijgt hij hulp van Annie (Sandra Bullock), een buspassagier die zich als eerste opgaf om te helpen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top