World Compliment Day: zing jezelf vrolijk en zelfverzekerd de dag in met deze tijdloze nummers

Muziek |

Vandaag is het World Compliment Day, de meest positieve dag van het jaar. En hoe die beter te starten dan met het mee kwelen van enkele liedjes over eigenliefde en zelfaanvaarding? Pickx helpt je alvast op weg met deze selectie meezingers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lady Gaga – Born This Way

Deze hit uit 2011 katapulteerde Lady Gaga definitief naar het absolute sterrendom en maakte van haar een rolmodel voor velen. De officiële, uitgebreide versie begint met een overtuigend manifest over wedergeboorte, het ijveren voor een wereld van grenzeloze vrijheid, waar geen oordeel wordt geveld over elkaar en waar je niet hoeft te twijfelen aan jezelf. Om vervolgens te evolueren naar een spetterende clubtrack. “Don’t be a drag, just be a queen!”, zingt Lady Gaga, voortgestuwd door pompende eurobeats. Kortom: niet zagen, maar shinen!


Journey – Don’t Stop Believin’

Een typisch eightieslied dat het voorbije decennium een nieuw leven kreeg onder de jongere generaties, met dank aan het gebruik ervan in succesreeksen als ‘The Sopranos’ en ‘Glee’. Het past ook perfect in deze lijst, want de Amerikaanse band houdt ons voor dat je nooit mag stoppen met het najagen van de grote dromen. Dat wie volhoudt en in zichzelf gelooft er uiteindelijk ook wel komt. Overgoten met die herkenbare synths en een uitbundig refrein is dit ideaal voer om op dartele wijze de dag door te komen. Niet toevallig gebruiken ook veel sportteams deze classic als inspirerend clubanthem bij thuiswedstrijden.


Destiny’s Child – Independent Women, pt 1

Beyoncé zou in deze lijst met heel wat nummers uit haar solowerk kunnen staan, want Queen B geldt zowat als de verpersoonlijking van een zelfzekere, vrijgevochten en inspirerende artieste. Maar toch kiezen we voor een nummer uit haar eerdere periode, als deel van Destiny’s Child. Want deze ‘Independent Women, part 1’ uit 2001 blijft toch een absolute klassieker in het genre en een van de bekendste tunes waarop haar krachtige stem te horen is. Bovendien werd deze aanstekelijke popsong gecomponeerd voor de soundtrack ‘Charlie’s Angels’, een film waar het plezier en de zelfliefde van afspatten. Vooral voor de vrouwenbeweging was ‘Independent Women’ een belangrijke, tijdloze hitsingle, die bij de eeuwwisseling voor een nieuw gevoel van eigenwaarde zorgde.


Taylor Swift – Shake It Off

Uiteraard kan Taylor Swift, een van de meest succesvolle artiesten ooit, niet ontbreken in deze lijst. Doorgaans bezingt ze vooral de liefde -het gebrek eraan-, maar in dit opmerkelijk feestelijke en energieke ‘Shake It Off’ laat ze zich van een heel andere kant zien. Een uptempo track die je meteen injecteert met een stevige dosis levensvreugde en met een tekst die je aanzet tot dansen. Letterlijk alle negatieve commentaren van je afschudden en gewoon helemaal jezelf durven zijn! Het nummer werd in 2014 gereleased en is tot op vandaag een van de grootste hits van Tay-Tay, het werd ook meerdere malen gecoverd door verschillende artiesten.


Queen – Don’t Stop me Now

Bestaan er betere, meer inspirerende artiesten dan Freddie Mercury om je op sleeptouw te nemen voor een wervelende complimentendag?! ‘Don’t Stop me Now’ kwam uit in 1979 en was een van de eerste grote hits van Queen. “Tonight I'm gonna have myself a real good time/I feel alive/And the world I'll turn it inside out, yeah/I'm floating around in ecstasy/So, (don't stop me now) (Don't stop me)/'Cause I'm having a good time, having a good time!”, zingt Mercury al in de eerste strofe uit volle borst. Een rollercoaster van een song, zoals we dat van Queen gewend zijn, en met een duidelijke boodschap: als je goed in je vel zit, kan niets of niemand je afremmen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top