Keanu Reeves zoekt de ultieme uitweg in 'John Wick: Chapter 4'

Films | Op 24 maart mogen de fans van John Wick naar de bioscoopzalen trekken. Dan komt immers het vierde deel uit van deze populaire filmreeks. Keanu Reeves zal zijn beste vechtkunsten weer moeten bovenhalen om zijn vijanden af te houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het avontuur van John Wick begon in 2014 en sindsdien volgen de films elkaar in sneltempo op. In 2017, 2019 en dus ook in 2023 kwamen de volgende films uit. De kans bestaat zelfs dat er een vijfde film komt, maar Keanu Reeves zou eerst willen afwachten hoe de kritieken omtrent de vierde prent zijn. De films zijn alvast uitgegroeid tot het beste wat er in zijn genre te vinden is. Waarom is dat zo?

Prachtig gefilmd

De actiescènes worden alom geprezen vanwege het gebruik van tal van martial arts. Daarnaast is er nog de realistische vorm die daaraan wordt gegeven. Wick oogt ondanks al zijn vechtkunsten immers zeer kwetsbaar. Hij geraakt in elke film (zwaar)gewond en het is duidelijk dat al deze gevechten ook zeer vermoeiend zijn. Het maakt hem ‘sterfelijk’ – hij toont ook een emotioneel kantje omtrent zijn honden en overleden vrouw - en de kijker kan zich wel wat vereenzelvigen met zijn karakter. Voeg daarbij een goede cast en een intrigerend verhaal, en je hebt de ideale cocktail.

Bovendien worden de gevechtscènes zo goed in beeld gebracht, dat het lijkt alsof je naar een dansoptreden aan het kijken bent. Deze technieken werden al toegepast in Oosterse martial art-films, maar bij John Wick kregen ze ook weerklank in Hollywood.

Mooi geschenk

De ondertussen 58-jarige Reeves maakt indruk in deze films, maar hij vergeet zijn medewerkers niet. Hij was zijn stuntmannen alvast zeer dankbaar. Voor de vierde film bedankte hij zijn vier stuntmannen op prachtige wijze. Bruce Lee Concepcion, Jeremy Marinas, Dave Camarillo en Li Qiang kregen elk een gepersonaliseerde Rolex cadeau, ter waarde van 8.600 euro per stuk. Op de achterkant van de horloges was een inscriptie te zien met de tekst "The John Wick Five", de naam van de stuntman en nog "Thank You, Keanu. JW4 2021".

In 'John Wick: Chapter 4', die door de coronpandemie meermaals werd uitgesteld, wil Wick nog altijd de organisatie verlaten. Maar The High Table, de bazen van de organisatie, laten dat niet zomaar gebeuren. Er staat een enorme prijs op zijn hoofd. Van New York tot Parijs, van Osaka tot Berlijn. Wick heeft overal vijanden. Kan hij ze te baas, of gaat hij deze keer wel het onderspit moeten delven? 

Naast Keanu Reeves zullen ook Donnie Yen ('Rogue One'), Bill Skarsgard ('IT', 'Clark'), Laurence Fishburne ('The School of Good & Evil'), maar ook Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Lance Reddick ('Resident Evil'), Rina Sawayama, Scott Adkins & Ian M meespelen in deze film.

'John Wick: Chapter 4’ verschijnt vanaf 24 maart in de bioscoopzalen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top