Behind the song: Jente Neels

Muziek | Jente Neels. Twentysomething en onvoorstelbaar getalenteerd. Ze speelt niet enkel bas bij Sylvie Kreusch en Jan Verstraeten, maar zingt ook bij NEVA en timmert daarnaast solo aan de weg als JEN. In de gaten te houden? Sure! Benieuwd naar welke song haar triggerde om zelf muziek te beginnen maken.

Door MF

Deel dit nieuws

Bassiste van Sylvie Kreusch breekt solo potten als JEN

"Muziek is altijd al een deel geweest van mijn leven", zegt ze. "Mijn vader is jazzmuzikant. Ik denk dat het er van kinds af aan al ingelepeld is. Maar het is – helaas – niet jazz die mij richting muziek maken gestuurd heeft, maar wel Prince . Hij heeft voor de klik gezorgd, en dan vooral ‘Purple Rain’. Voor mij is dat het beste nummer aller tijden."

Kippenvel

"Ik krijg – echt altijd – kippenvel als ik het hoor. Passeert er een liveversie op YouTube, dan gaan mijn haren helemaal overeind staan. ‘Purple Rain’ heeft een prachtig arrangement, een catchy refrein , een catchy hook op het einde, dé gitaarsound van de eeuw en natuurlijk prachtige lyrics. Het gevoel dat in dit nummer ligt, kan ik bijna niet omschrijven. Er zijn weinig artiesten die mij zo kunnen bekoren als Prince.""Ook met het album  ‘Stranger In The Alps’ (2018) van Phoebe Bridgers heb ik een grote klik. De eerste song op de plaat heet ‘Smoke Signals’. De song heeft mij in de richting gestuurd van de muziek die ik vandaag maak: poëtische singer-songwriting met wacko sounds, strijkers, orkestrale drums, baritongitaren en een cynische en komische ondertoon in de lyrics. Bridgers schrijft prachtige teksten. Ik ben zooooo jaloers dat ik zelf niet geschreven heb. Phoebe Bridgers is een persoon waar ik me heel graag aan spiegel, omdat ze gewoon zichzelf is, op elk moment."JEN brengt een nieuwe single uit op 10 maart, getiteld ‘I Don’t Wanna Fall In Love'

’Live zien? Dat kan:  
  • 18/05 Support K’s Choice De Roma
  • 19/05 Support K’s Choice De Roma

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top