5 parodiefilms die je echt wil zien

Films | Films zijn leuk, maar heb je ooit al eens een parodiefilm gezien? Deze films steken de draak met gekende verhalen en doen dat op de meest hilarische manier. Pickx schotelt je er een paar voor. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Not Another Teen Movie

Janey Briggs (Chyler Leigh) is een ambitieuze kunstenares die door haar klasgenoten wordt verstoten omdat ze een bril, een paardenstaart en een met verf bedekte overall draagt. Jake Wyler (Chris Evans) is een footballster die een dwaze weddenschap aangaat om van Janey de koningin van het schoolbal te maken.

'Not Another Teen Movie' is een tienerkomedie uit 2001 die populaire films uit de jaren 80 en 90 parodieert. De plot is in wezen een mash-up van films als 'American Pie', 'She's All That', '10 Things I Hate About You' en 'The Breakfast Club'. Elk tienerfilm cliché is erin gepropt, en de tagline voor de film was "The Teen Mother Of All Movies" Hoewel de film niet de beste recensies heeft, is toch een klassieker in zijn genre. Zeker het kijken waar dus.

'Not Another Teen Movie' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Scary Movie

Cindy Campbell en haar vrienden vermoorden per ongeluk een man. Een jaar na het onfortuinlijke incident stalkt iemand hen, laat dreigende boodschappen achter en probeert hen een voor een te vermoorden.

'Scary Movie' steekt de draak met scènes uit klassiekers als 'Scream', 'The Sixth Sense', 'The Matrix', 'I Know What You Did Last Summer' en 'The Blair Witch Project'. De franchise bestaat in totaal uit vijf films. 

Ontdek ‘Scary Movie’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Monty Python and The Holy Grail

Wanneer de mythische koning van de Britten zijn ridders leidt op een zoektocht naar de Heilige Graal, worden ze geconfronteerd met een breed scala aan verschrikkingen, waaronder een hardnekkige Zwarte Ridder, een driekoppige reus, een cadre van struikgewas-challenge ridders, het gevaarlijke Kasteel Miltvuur, een moordend konijn, een huis van maagden, en een handvol onbeschofte Fransen.

Monty Python sloeg de bal zelden mis en hun film 'Monty Python and The Holy Grail' was daarop geen uitzondering. De hilarische parodie op de Ridders van de Ronde Tafel was een vreemd, hilarisch en episch moment in de filmgeschiedenis.

Ontdek ‘Monty Python and The Holy Grail’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Young Frankenstein

'Young Frankenstein' is een horrorkomedie uit de jaren zeventig die een parodie is op de horrorklassieker 'Frankenstein'. Gene Wilder speelt de rol van een jonge dokter die intrekt in het kasteel van zijn grootvader, om vervolgens een boek te erven waarin het reanimeren van dode lichamen wordt beschreven. Wijlen Peter Boyle speelt The Monster, en blaast leven in een eens levenloos lijk. De film is absoluut niet eng, maar wel een parodie die de eeuwen heeft doorstaan.

Hot Shots!

Voormalig U.S. Navy piloot Topper Harley wordt achtervolgd door persoonlijke demonen die hij overhoudt aan een ongeluk waarbij zijn vader de controle over een gevechtsvliegtuig verloor. Wanneer Lt. Cmdr. James Block Topper vraagt om hem te helpen een geheime missie te voltooien, keert Topper tegen het advies van zijn psychiater terug naar actieve dienst en ontdekt al snel dat hij een pion kan zijn in een slinkse samenzwering over wapenproductie.

'Hot Shots!' is geregisseerd door Jim Abrahams en parodieert op briljante wijze 'Top Gun' en andere populaire films zoals 'Gone With the Wind' en 'Marathon Man'. De hilarische actiekomedie heeft Charlie Sheen, Valeria Golino, Cary Elwes en John Cryer in de hoofdrollen.

Ontdek 'Hot Shots!' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top