Deze songs werden Rihanna ooit op een presenteerblaadje aangeboden

Muziek | Vandaag mag niemand minder dan Rihanna haar verjaardag vieren. De Barbadiaanse zangeres wordt immers 35 jaar en dat mag gevierd worden. Pickx geeft alvast het goede voorbeeld door enkele van haar hits op te lijsten, maar ook door nummers te vermelden die voor haar werden geschreven, maar niet door haar werden uitgevoerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘We Found Love’

Dit nummer uit 2011 is een van de vele nummers die uit de koker van de Schotse producer Calvin Harris zijn gekomen. Harris had oorspronkelijk Nicole Scherzinger in gedachten als zangeres, maar die bleek het veel te druk te hebben. Rihanna kreeg het nummer te horen en zong de tekst vervolgens meesterlijk goed in. Ze bracht het lied ten slotte uit op haar album ‘Talk That Talk’ en de rest is geschiedenis. 
'SOS'

Dit nummer uit 2006 betekende de grote doorbraak voor Rihanna, maar werd eigenlijk ook niet voor haar geschreven. Normaal gezien had de Amerikaanse zangeres Christina Milan ‘SOS’ moeten inzingen, maar die vond het maar niets. Rihanna was gelukkig een andere mening toegedaan en ze bewees dat er, mits goede zang, zelfs een wereldhit in zat.

'Umbrella'

In 2007 bracht de Barbadiaanse zangeres haar derde studioalbum uit: ‘Good Girl Gone Bad’. Op dat album prijkte een lied dat ook al aangeboden was aan Britney Spears, Mary J. Blige en zelfs Hilary Duff. We hebben het natuurlijk over ‘Umbrella’: een hippe song waarin de Amerikaanse rapper Jay-Z zelfs een paar verzen rapt. ‘Umbrella’ was de perfecte song om Rihanna’s derde album in de kijker te zetten. Dat album zorgde overigens voor de doorbraak van de zangeres bij het grote publiek.‘Disturbia’

Op datzelfde album stond nog een nummer dat de maanden (en jaren) nadien plat werd gedraaid. We hebben het natuurlijk over ‘Disturbia’. ‘Disturbia’ werd bedacht door Brian Seals, Chris Brown, Andre Merrit en Robert Allen. Chris Brown, een ex-vriendje van Rihanna, besloot om haar het nummer toe te spelen en daarvoor zijn we hem dan weer wel zeer dankbaar…


‘Pretty Hurts’

Het scheelde niet veel of Rihanna werd voor eeuwig en altijd gelinkt aan het nummer ‘Pretty Hurts’ waar Beyoncé in 2015 furore mee heeft gemaakt. Dat nummer werd door songschrijfster Sia eerst aan Katy Perry aangeboden en nadien aan het management van Rihanna. Dat management wou niet te veel geld kwijt aan ‘Pretty Hurts’, waarna de song bij Beyoncé terechtkwam. Die had wel oren naar het lied en haalde er haar zoveelste succes mee.


‘Find Your Love’

Dat deed de Canadese rapper Drake in 2010 wel met ‘Find Your Love’. Dit catchy nummer werd in elkaar gebokst door Kanye West en No I.D. die er naar verluidt slechts een uur werk in hebben gestoken. Het nummer was op het lijf geschreven van de Barbadiaanse zangeres, maar het kwam uiteindelijk op een album van Drake terecht.


‘Do It Like a Dude’

Ten slotte vermelden we ook nog ‘Do It Like a Dude’. Dit nummer werd geschreven door de Britse singer-songwriter Jessie J. die ook ‘Party in the USA’ voor Miley Cyrus had geschreven. Jessie J. hoopte dat Rihanna het nummer wou inzingen, maar de Britse kreeg te horen dat het nummer te goed was en beter bij haarzelf pastte. Jessie J. nam ‘Do It Like a Dude’ dan maar zelf op en zette zichzelf op die manier op de muzikale wereldkaart.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top