De glansrollen van Bella Ramsey uit ‘The Last of Us’

Series | De laatste weken kan je maar moeilijk om HBO’s prestigereeks ‘The Last of Us’ heen. De herwerking van het tien jaar oude gelijknamige spel is een grote hit en luidt volgens sommigen een nieuw tijdperk van kwalitatieve game-adaptaties aan. Dat is voor een deel te danken aan de acteerprestaties van twee veteranen van ‘Game of Thrones’: Pedro Pascal en Bella Ramsey. We blikken even terug op de beste rollen tot nu toe van die laatste.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Last of Us

Beginnen doen we met het recentste succes van de 19-jarige, non-binaire acteur (die in interviews doorgaans de voornaamwoorden zij/haar verkiest). ‘The Last of Us’ speelt zich af in een Amerika dat jaren geleden getroffen werd door een allesvernietigende en unieke pandemie. Wie besmet raakt met een schimmel, verandert in een zombie-achtig monster dat zo veel mogelijk anderen wil besmetten. Joel (Pedro Pascal) is een smokkelaar die de opdracht krijgt om het tienermeisje Ellie (Bella Ramsey) het land door te escorteren. Zij zou misschien wel de sleutel kunnen zijn naar een vaccin.

Naast Pascal en Ramsey acteren grote namen als Nick Offerman, Gabriel Luna en Anna Torv.

Ontdek ‘The Last of Us’ nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Game of Thrones

In de gigantische succesreeks ‘Game of Thrones’ speelde Bella Ramsey de rol van Lyanna Mormont. Het was haar eerste gecrediteerde rol. Na de dood van haar moeder Maeve wordt zij de heerser van het huis Mormont, waardoor ze in seizoenen 6, 7 en 8 in negen afleveringen voorkomt. Uiteindelijk sterft ze een heroïsche dood in de Battle of Winterfell.

Bella Ramsey speelde de rol van de 13-jarige Lady Mormont dus maar even, maar ze wist ruimschoots haar stempel te drukken op de serie.

Ontdek ‘Game of Thrones’ nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Catherine Called Birdy

De niet zo historisch correcte film ‘Catherine Called Birdy’ uit 2022 is geschreven en geregisseerd door Lena Dunham, die eerder al naam maakte in de filmwereld met films als ‘Tiny Furniture’ en ‘Sharp Stick’. Ze baseerde zich op de gelijknamige adolescentenroman van Karen Cushman uit 1994. Het is een komedie die zich afspeelt in de middeleeuwen, maar dan met heel wat anachronismen.

We volgen Birdy (Bella Ramsey), een gegoede jongedame die samen met haar moeder Lady Aislinn, haar vader Lord Rollo, haar broer Robert en haar nanny Morwenna in het landhuis Stonebridge woont. Naar de buitenwereld toe zijn ze steenrijk, maar binnen de muren van het landhuis is het duidelijk dat hun enige resterende rijkdom hun adellijke titels zijn. Birdy wil zich graag met de mannen meten en net als haar oom George mee vechten in de kruistochten, of monnik worden zoals haar broer. Wat ze zeker niet wil, is huisvrouw of moeder worden. Maar laat dat net het enige zijn wat haar familie haar toestaat.

‘Catherine Called Birdy’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

The Worst Witch

De jeugdroman ‘The Worst Witch’ (‘De Hopeloze Heks’ in het Nederlands) van Jill Murphy is sinds het verschijnen in 1974 al meermaals vertaald naar het kleine scherm. In 2017 verscheen op Netflix een nieuwe versie, waarin Ramsey de rol kreeg van Mildred Hubble, een ongewone tovenares die onder Miss Cackle in de toveracademie studeert.

Ramsey speelde de hoofdrol in de serie met verve en won in 2019 zelfs de prijs voor Young Performer op de British Academy Children’s Awards. Maar na drie seizoenen besloot ze er de brui aan te geven. Ze gaf aan in de knoop te liggen met zichzelf. De rol werd in het vierde seizoen gespeeld door Lydia Page.

Ontdek ‘The Worst Witch’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top