3 films waarin Tom Hanks en Meg Ryan samen de show stelen

Films | Er zijn zo van die acteurs die regisseurs maar al te graag samen casten en Tom Hanks en Meg Ryan zijn zo'n voorbeeld. Vanavond kan je op Play5 naar 'Joe Versus the Volcano' kijken en om je voor te bereiden vertelt je Pickx je wat meer over de drie films met het duo. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Joe Versus the Volcano (1990)

Joe Banks slijt zijn dagen in een muf kantoor. Wanneer zijn dokter hem op een dag vertelt dat hij aan een uiterst zeldzame en ongeneeslijke ziekte lijdt, dient hij impulsief zijn ontslag in. Eigenlijk is hij van plan om zich van het leven te beroven, maar daar steekt de knappe zakenvrouw DeDe een stokje voor. Zij doet hem een ander voorstel, want ze is op zoek naar iemand die zich wil opofferen door op het eiland Waponi Woo in een vulkaan te springen. Joe begint aan een absurde reis naar zijn ondergang waarin hij probeert de zin van het leven te achterhalen.

Hoewel 'Joe Versus the Volcano' geen overdonderend succes was, bleek hieruit wel dat Meg Ryan en Tom Hanks voor elkaar gemaakt waren als acteursduo. Meg Ryan speelt drie verschillende personages in de film: DeDe, Joe's collega bij het medisch bedrijf, Angelica, een socialite met een passie voor kunst, en Patricia, Angelica's halfzus die Joe vergezelt naar Waponi Woo. In elke rol blijkt hoeveel chemie ze heeft met Tom Hanks, waardoor dit de eerste maar zeker niet de laatste film was waarin het tweetal samen speelde. 


Bekijk ‘Joe Versus the Volcano’ op maandag 20 februari om 20u35 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Sleepless in Seattle (1993)

Na de dood van zijn vrouw verhuist Sam Baldwin met zijn zoon Jonah naar Seattle. Wanneer Jonah een radioprogramma belt om een nieuwe vrouw voor zijn vader te zoeken, komt Sam met tegenzin aan de lijn om zijn gevoelens te bespreken. Annie Reed, een verslaggeefster in Baltimore, hoort Sam spreken en valt voor hem, ook al is ze eigenlijk al verloofd met iemand anders. Toch besluit ze Sam een brief te schrijven, waarin ze hem vraagt om elkaar te ontmoeten op het Empire State Building op Valentijnsdag.

Deze film herenigde Meg Ryan met Nora Ephron, die het scenario van 'When Harry Met Sally' schreef. Het was de bedoeling dat Tom Hanks ook in die film zou meespelen, maar hij wees de rol af. Gelukkig kwamen hij en Meg Ryan wel weer samen 'Sleepless in Seattle'. Het is een vertederende film, ondanks het feit dat de hoofdrolspelers elkaar eigenlijk pas op het einde echt ontmoeten spreken. Maar dankzij de prestaties van Hanks en Ryan is dat het helemaal waard. 

'Sleepless in Seattle' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

You've Got Mail (1998)

Kleine boekhandelaar Kathleen Kelly heeft een hekel aan Joe Fox, de eigenaar van de Fox Books-keten die net aan de overkant van de straat is gekomen. De twee ontmoeten elkaar echter online en beginnen een internetromance, zonder te weten wie de ander is. Uiteindelijk komt Joe erachter dat de betoverende vrouw met wie hij een relatie heeft eigenlijk zijn zakenrivaal is. Hij moet nu uitzoeken of hij wel echt verliefd kan zijn op iemand die hij eigenlijk hoort te haten... 

'You've Got Mail' is, als we het internet mogen geloven, de beste film waarin Meg Ryan en Tom Hanks samen spelen. Enerzijds is er hun geweldige chemie, maar anderzjids is er de hartverwarmende en grappige plot. De film doet een beetje denken aan 'Pride and Prejudice' omdat het koppel van vijanden naar geliefden gaat.

'You've Got Mail' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top