‘Front Row’, een nieuw platform voor opkomend talent

Muziek | Wat krijg je als je getalenteerde studenten journalistiek en opkomend muzikaal talent samenzet? ‘Front Row’, een nieuwe online videoreeks vol muziek en interessante gesprekken op pickx.be, YouTube en Spotify!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De videocast ‘Front Row’ is gemaakt door laatstejaarsstudenten Journalistiek aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen, ondersteund en begeleid door Pickx. Acht weken lang nodigen ze opkomende artiesten en muziekgroepen uit voor een intieme set met eigen muziek en een cover. Daarna volgt een interview met de artiesten. Zo krijgen de journalistieke talenten van morgen en het muzikaal talent van morgen een platform om hun kunnen te tonen. Larissa Roose (radiomaker bij Nostalgie) zet haar schouders onder de presentatie van 'Front Row' en gaat telkens in gesprek met de artiesten van de aflevering.

Artiesten met eigen werk en interessante coversKids With Buns

In de eerste aflevering, die op donderdag 16 februari online komt, komt indiepopgroep Kids With Buns over de vloer. De band van Marie Van Uytvanck en Amber Piddington wist sinds de release van hun eerste single '1712' in 2020 al heel wat harten te veroveren. Onder andere die van het publiek van Studio Brussel, want in 2021 wonnen ze De Nieuwe Lichting met 'bad grades'. In oktober brachten ze een nieuwe single uit genaamd 'bathroom floor'. Het lied gaat over de laatste persoon zijn in alles en toekijken vanaf de zijlijn -in dit geval vanop de badkamervloer- hoe iedereen probleemloos vooruit gaat in het leven, terwijl je zelf ter plaatse blijft trappelen. 

Ontdek hier hun Front Row Talk, Session en de podcastaflevering op Spotify!

Rare Akuma

Rare Akuma, de gast in de tweede aflevering die op 23 februari verschijnt, is een Antwerpenaar met internationaal aanzien. De rapper maakte zelfs naam in de Verenigde Staten voor hij de Belgische festivals mocht bestormen. Intussenn kon hij Dour, Fire Is Gold en Pukkelpop al van zijn lijstje afvinken.

Ontdek hier zijn Front Row Talk, Session en de podcastaflevering op Spotify!

Porcelain id

Op 2 maart is het aan Porcelain id, het alter ego van de in Rwanda geboren Hubert Tuyishime. De artiestennaam is een combinatie van breekbaarheid met de zoektocht naar het psychologische “id”. Hubert gaat voor intense emoties en een flinke scheut melancholie in hun poëtische en doorleefde songs. In het seizoen 2021-2022 was Porcelain id nog laureaat van de muziekwedstrijd Sound Track en op 10 juni verscheen hun dubbel-singel ‘Muschel/Vlaanderen’. ‘Vlaanderen’ onthult de groeipijnen in de relatie tussen ouders en een queer kind, tussen een samenleving en haar daklozen, tussen mensen aan weerszijden van de marge. Je kan hen onder andere deze maand aan het werk zien als voorprogramma van Meskerem Mees! Ontdek hier hun Front Row Talk, Session en de podcastaflevering op Spotify!

Galine

Volgende in de rij op 9 maart is Galine, de band rond de Kortrijkse zangeres Galine Kuyvenhoven. Zij brachten vorig jaar hun tweede EP ‘Lilith’ uit, met daarop een combinatie van krachtige zanglijnen, minimalistische gitaren, gebroken beats en langgerekte vioolnoten. Het album gaat over het goede, het slechte en alles daartussen. Elk lied verwijst naar een specifiek verhaal en telkens een vrouw die een belangrijke invloed had op haar leven. 

Ontdek hier hun Front Row Talk, Session en de podcastaflevering op Spotify!

K1D

Daarna wordt het stevig knallen met de rapper K1D uit Sint-Niklaas, die vorig jaar hoge ogen gooide in binnen- en buitenland met het album ‘From Belgium With Love’. Zijn eerste EP, The Chronicles, viel goed in de smaak bij het publiek. Hij werkte onder andere samen Woodie Smalls en mocht in het voorprogramma schitteren van Denzel Curry, Russ, Jazz Cartier, Kirk Night en Rejjie Snow.

Rapha

Een week later danst Rapha de studio binnen met haar poppy anthem ‘Funny’ afgelopen december haar debuutsingle op de wereld losliet. In 2020 werd ze uitgeroepen tot MNM Rising Star, waarna ze ook de titelsong voor de webreeks 'Bathroom Stories' verzorgde.

Chackie Jam

Chackie Jam ken je misschien nog als de vrolijke "guilty pleasure" synthpopgroep die in 2018 nog De Nieuwe Lichting won. Wat later brachten ze hun eerste ep 'Hot Chicks & Douchebags' uit en in 2021 brachten ze het publiek aan het dansen met de catchy single ‘Don’t Dance’. Zij komen op 30 maart langs in ‘Front Row’ en wij kunnen het alvast bevestigen: stilstaan is onmogelijk!

Lyna

Afsluiten doen we op april met “Moroccan Princess” Lyna, die zich al sinds 2016 een weg baant naar de top van de Belgische r&b-scene. Vorig jaar zette ze onze muzikale harten in vuur en vlam met haar soulvolle stem en haar domerige album 'Way Too Nice'. Wat later vuurde ze haar catchy single 'Fed Up' op ons af, waarin ze zingt over het leven als single in een maatschappij die draait rond koppels, maar daar zelf gelukkig mee is.Luister en geniet van het Belgisch talent vanaf 16 februari op alle online kanalen van Pickx. Bekijk de intieme sessies op pickx.be 
of via Spotify:Lees hier meer over de artiesten:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top