'Nolly': een liefdesbrief aan een televisielegende

Films |

Van 1964 tot 1988 stal de Britse soapserie ‘Crossroads’ de show op televisie. Een van de sleutelfiguren van de show was Meg Richardson, die werd vertolkt door een van de bekendste actrices in het Groot-Brittannië op dat moment: Noele Gordon. Die actrices krijgt nu een eigen docu miniserie en Pickx vertelt er je alles over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Noele, of Nolly voor haar vrienden, was een legende in haar eigen tijd. Als de vlammende weduwe Meg Richardson in de langlopende soap 'Crossroads' was ze een van de beroemdste mensen in Groot-Brittannië. Tot ze in 1981, op 62-jarige leeftijd, plots zonder enige aanleiding en op het hoogtepunt van haar carrière koudweg aan de deur werd gezet. Tot grote schok van de actrices én haar fans.

De actrice overleed uiteindelijk vier jaar later en niemand zou ooit geweten hebben waarom ze haar levenswerk in ‘Crossroads’ had moeten afgeven. 42 jaar na het ophefmakende ontslag komt nu ‘Nolly’ uit, een docuserie die ons een antwoord moet bieden op de grote vraag van ’81: waarom werd ze zo abrupt ontslagen bij ‘Crossroads’? ‘Nolly’ onthult de waarheid, de gevolgen en de gevolgen van die vreselijke dag.

Televisielegende

Dit nieuwe ITV-drama duikt niet alleen in het verleden om uit te zoeken waarom Noele Gordon zonder waarschuwing werd ontslagen, maar verkent ook hoe vrouwen behandeld worden in de media. Maar boven alles is het een liefdesbrief aan een televisielegende die veel fans nog steeds in hun hart meedragen. In het driedelige docudrama kruipt Oscargenomineerde en BAFTA-winnende actrice Helena Bonham Carter in de huid van Noele Gordon.

‘Nolly’ is geschreven door de BAFTA-winnende schrijver Russell T Davies, bekend van ‘It's A Sin’, ‘Years and Years’ en ‘A Very English Scandal’. "Een van mijn allereerste banen bij de TV was een proefscript voor Crossroads”, aldus Russell. “Ik wilde al veertig jaar het verhaal achter de schermen van die show schrijven. Eindelijk kan de waarheid verteld worden!"

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top