Deinze heeft lot zowaar in eigen handen; Club NXT kan ticket promotie Play-offs grijpen

Sport | Door de resultaten van vrijdag en zaterdag heeft KMSK Deinze haar lot weer in eigen handen én kan Club NXT als vierde ploeg zekerheid verwerven over een plekje in de top zes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor Club NXT is de opdracht simpel. De Bruggelingen moeten zondagmiddag winnen van rode lantaarn RE Virton om zich te verzekeren van een plaats in de promotie Play-offs. Club NXT zou zo de eerste beloftenploeg zijn die zich bij de top zes schaart. Zoals u allicht al wel weet mogen zij dan gewoon deelnemen aan de promotie Play-offs, maar kunnen ze natuurlijk niet promoveren. Als Club NXT niet wint van Virton, dan moeten ook zij mee gaan rekenen op de slotspeeldag.

Alles of niets

Maar ook SK Deinze heeft nog heel wat om voor te spelen. De Oost-Vlamingen staan iets verder weg in het klassement, maar zijn bij een zes op zes in de komende twee duels ook wel zo goed als zeker van een plaats in de top zes. Dat heeft vooral te maken met het programma van de komende week.

Als Deinze haar volgende twee duels wint, dan wil dat zeggen dat ze volgende week de drie punten pakken tegen rechtstreeks concurrent RSCA Futures waardoor ze de paarswitte beloften sowieso voorbij snellen. Daarnaast spelen ook Lierse en Lommel tegen elkaar, waardoor minstens één van die twee teams punten zal verliezen.

Doelsaldo

Als Lommel verliest, dan wipt Deinze bij een zes op zes sowieso over de Limburgers. Als de match in Noord-Limburg eindigt op een gelijkspel, dan eindigen Lommel en Deinze met gelijke punten én hebben ze ook evenveel matchen gewonnen (10). In zo'n scenario wordt het doelsaldo belangrijk. Momenteel staat Lommel op -1 terwijl Deinze op -4 staat. Maar bij twee zeges gaat dat doelsaldo sowieso verbeteren én liggen er dus kansen voor Deinze (als ze zelf minstens 1x wat ruimer winnen).

Als Lierse verliest, dan komt Deinze (bij een zes op zes) op gelijke hoogte van de Pallieters en dan hebben ook zij allebei 10 duels gewonnen. Ook hier wordt dan het doelsaldo belangrijk. Deinze staat op -4 en Lierse op -2. Maar bij een verliesmatch van Lierse en twee zeges van Deinze, gaat het doelsaldo van de Oost-Vlamingen sowieso beter zijn als dat van de Kempenaars.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top