Vlaamse en Nederlandse artiesten coveren elkaar in ‘Tulpen uit Antwerpen’

Films | Programma’s waarin artiesten nieuwe muziek maken door andere muziekmakers te coveren, televisiekijkend Vlaanderen is er verzot op. Na ‘Liefde voor Muziek’ en ‘Best Of’ is er nu ook ‘Tulpen uit Antwerpen’. Daarin dagen Vlaamse en Nederlandse artiesten elkaar uit om songs te coveren. Wie dat het beste deed, wint het programma. Pickx legt uit hoe het in z’n werk gaat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tijdens de muziekwedstrijd coveren de artiesten een echte oorwurm van hun taalgenoten. Zowel muziek van vroeger als muziek van de laatste jaren komt aan bod, waardoor mensen uit verschillende generaties nummers zullen kunnen herkennen. Oude rot in het vak Helmut Lotti volgt tijdens het programma MAKSIM op, terwijl ook Bart Peeters en ‘The Voice’-winnares Grace aan bod zullen komen. Er is dus voor iedereen wat wils.

De enige vereiste: het moet gaan om Nederlandstalige nummers. Daar verwijst ook de titel van het programma naar. Iedereen kent het nummer ‘Tulpen uit Amsterdam’ en weet dat dit lied van zodra je het hoort in je hoofd blijft steken. Door ‘Amsterdam’ te vervangen met ‘Antwerpen’, wordt meteen duidelijk dat het om een samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland gaat.

Televisiepresentatrice Kat Kerkhofs neemt de presentatie op zich. Samen met haar Nederlandse collega Buddy Vedder leidt ze alle shows in goede banen. Elke show brengt een dozijn artiesten één cover. Bovendien mogen ze dat doen in hun eigen stijl, waardoor een rustig, emotioneel nummer soms kan veranderen in een swingend dansnummer. We zijn nu al benieuwd naar de nieuwe hits die uit dit programma zullen stromen. 

Bekend en minder bekend

In totaal doen er 18 Vlaamse en 19 Nederlandse artiesten mee. Hoewel de Vlaamse artiesten in veel gevallen al bekend zijn bij het grote publiek, is dat bij de Nederlandse artiesten minder het geval. Kris Kross Amsterdam stuurt de laatste weken ook in ons land de hitlijsten aan met ‘Adrenaline’, maar andere muzikanten als Marlayne en Jeroen van der Boom zullen bij veel minder mensen een belletje doen rinkelen. Maar misschien maken ze wel de beste covers en kloppen ze hun Belgische collega’s? 

Wat de Belgische artiesten betreft, maken deze namen hun opwachting in 'Tulpen uit Antwerpen': Willy Sommers, OLIVIA, Helmut Lotti, MAKSIM, Christoff, Lady Linn, Loredana, Barbara Dex, Mama’s Jasje, Belle Perez, Cleymans & Van Geel, Bart Peeters, Astrid Stockman, Karen Damen, Clouseau, Franky De Smet-Van Damme, Grace en Brysa.

Bij de Nederlandse collega's komen deze namen aan bod: Kris Kross Amsterdam, Tino Martin, Berget Lewis, Nyassa Alberta, René Froger, Rob Dekay, René Karst, Shary-An, Jamai Loman, Tim Akkerman, Bizzey, Samantha Steenwijk, Danny De Munk, Douwe Bob, OG3NE, Jeroen van der Boom, Eva Simons, Romy Monteiro en Marlayne.

Bekijk ‘Tulpen uit Antwerpen’ vanaf donderdag 9 februari om 21u op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top