Waarom ‘Life’ niet was waar de Marvel-fans stiekem op hoopten

Films | VTM 4 zendt vanavond ‘Life’ uit, een sf-horrorfilm uit 2017 met Jake Gyllenhaal en Ryan Reynolds over zes bemanningsleden van een internationaal ruimtestation die buitenaards leven ontdekken op Mars, maar het wezen blijkt geen goede bedoelingen te hebben. Regisseur Daniel Espinosa toverde een bloedstollende film op het witte doek, maar toch was het resultaat niet waar Marvel-fans (stiekem) op gehoopt hadden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Life’ ontaardt de ontdekking van een klein, bewust organisme op Mars in een ware horrortrip wanneer het wezen steeds krachtiger en kwaadaardiger wordt. Hoewel ‘Life’ sterk lijkt op horrorfilms als ‘Alien’, hoopten Marvel-fans stiekem dat de horrorprent een vermomde ‘Venom’-film was – meer bepaald een origin story.

Op het filmforum van Reddit, r/movies, werd de kat de bel aangebonden toen een gebruiker wees op een gerecycleerd shot uit ‘Spider-Man 3’ in de trailer van ‘Life’. Een van de topcommentaren, van een gebruiker genaamd Rubix89, speculeerde: “Wat als ‘Life’ eigenlijk een symbioot/Venom-verhaal is?” Waarna de geruchtenmolen overuren draaide.

Redditors begonnen meteen plausibele (en soms wat vergezochte) verbanden te leggen tussen ‘Life’ en Venom, de iconische schurk uit ‘Spider-Man’ van Marvel. In de strips van Marvel komen de krachten van Venom van de Venom Symbiote, een buitenaardse parasiet die zich voedt met de agressie van zijn gastheer.

Marvel-fans fantaseren erop los

In ‘The Amazing Spider-Man #252’, gepubliceerd in 1984, brengt Spider-Man de Venom Symbiote mee van de verre Battleworld, na de gebeurtenissen van Secret Wars. Nadat de Symbiote zich aan Peter heeft vastgeklampt en hem zijn iconische zwarte pak heeft gegeven, vindt hij in ‘The Amazing Spider-Man #300’ Eddie Brock, een rivaliserende journalist wiens wrok tegen Peter de parasiet aantrekt en hem in Venom verandert.

Anno 2017 fantaseerden fans op Reddit openlijk dat de oorsprong van Venom werd herschreven tot een op zichzelf staande sci-fi horror, tenminste totdat de Symbiote op aarde en in het Marvel Universum landt.

Zoals een gebruiker schreef: “Dit zette me aan het denken over de mogelijkheid van een film die stiekem deel uitmaakt van de MCU totdat hij uitkomt en iedereen verrast. Het zou in de praktijk natuurlijk nooit werken, maar leuk om aan te denken.” Het ballonnetje werd enthousiast onthaald door andere fans: “Dit is het beste idee ooit voor een herbewerking van een stripfiguur! Als grote Venom-fan zou ik het helemaal prima vinden als ze het niet van plan zijn, maar later besluiten dat het een prequel is.”

Bekijk ‘Life’ vanavond om 20u35 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top