Dit zijn de vier beste rollen van actrice Emma Mackey

Series | De naam van Emma Mackey rolt steeds vaker over de tongen. Van Maeve Wiley in 'Sex Education' tot haar personage in de kaskraker 'Death on the Nile' en haar nieuwste film 'Emily', de actrice baart alsmaar meer opzien. Pickx zet haar 4 must-see rollen op een rij!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Emily

Emily', eind januari vertoond op het Filmfestival van Oostende, volgt een van 's werelds beroemdste vrouwelijke auteurs, Emily Brontë. Emma Mackey zet ze als een raadselachtige en provocerende vrouw neer. Deze biopic volgt het parcours van deze rebelse, verstoten jonge vrouw, rond de periode dat ze haar meesterwerk 'Wuthering Heights' schrijft.

De film is geregisseerd door Frances O'Connor. Behalve Emma Mackey vind je in de cast ook Fionn Whitehead, Alexandra Dowling en Amelia Gething terug.

Ontdek 'Emily' nu in de cinema!

 

Sex Education

In deze succesvolle Netflix-serie speelt Emma Mackey de rol van Maeve, een opstandige tiener die Otis Milburn (Asa Butterfield) helpt om een soort sekskliniek te runnen op Moordale High. Nogal wat studenten worstelen met vragen over seksualiteit en vermits Otis' moeder seksuoloog is, heeft hij heeft veel kennis over het onderwerp. Dit helpt hem niet noodzakelijk met zijn eigen problemen, bijvoorbeeld met masturbatie, maar hij weet zijn talent goed te gebruiken. Door deze geheime praktijk krijgt de school al snel de reputatie een "seksschool" te zijn.

Ontdek ‘Sex Education’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Death on the Nile

Death on the Nile' is gebaseerd op de avonturen van Hercule Poirot. De detective wordt op de proef gesteld tijdens een luxe cruise op de Nijl wanneer een jonge bruid dood aangetroffen wordt. Hercule Poirot wordt door de kapitein van het schip gevraagd de dader te vinden. Hij begint aan een krankzinnig onderzoek waarbij niemand op voorhand als verdachte is uitgesloten. Maar voor hij deze misdaad kan ontrafelen, wordt hij eerst met veel onverwachte en gevaarlijke gebeurtenissen geconfronteerd. Heel het spannende verhaal speelt zich trouwens af tegen de schitterende achtergrond en de adembenemende landschappen van Egypte en de oevers van de Nijl.

In deze bewerking een roman van van Agatha Christie speelt Emma Mackey de geduchte Jacqueline.

Eiffel

De Franse film ‘Eiffel' is gebaseerd op een historisch gegeven: ingenieur en industrieel Gustave Eiffel leidde de bouw van de Parijse EiffeltorenHet liefdesverhaal in de film tussen de 50-jarige Eiffel (Romain Duris) en de twintig jaar jongere Adrienne Bourgès (Emma Mackey) is dan weer pure fictie.

De film begint na de inhuldiging van het Vrijheidsbeeld, die de Franse ingenieur internationaal succes oplevert. De pers is vol lof over Gustave Eiffels heldendaden, en terwijl hij droomt van de aanleg van de Parijse metro, ontmoet Eiffel zijn jeugdliefde, Adrienne Bourgès. Zij was het die de architect aanspoorde om deel te nemen aan de wedstrijd voor de Wereldtentoonstelling van 1889, het evenement waarvoor de Eiffeltoren ontworpen werd.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top