Waarom Paul Mescal "the next big thing" wordt in Hollywood

Films |

Het grote publiek leerde Paul Mescal (27) kennen als hoofdrolspeler in de magnifieke verfilming van bestseller ‘Normal People’, maar met ‘Aftersun’ -nu in de bioscoop- zet hij een volgende stap in zijn carrière: die van het absolute sterrendom. Voor zijn prestatie in die nieuwe film maakt de Ierse acteur immers kans op een Oscar. Tijd voor een overzicht van zijn belangrijkste rollen tot nog toe!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Normal People

In de serie ‘Normal People’ draait alles rond de romance tussen Connell Waldron en Marianne Sheridan (gespeeld door Daisy Edgar-Jones), twee tieners die opgroeien in Dublin en studeren aan de Trinity College daar. Marianne is een outsider, terwijl Connell de populaire jongen van de klas is, wat hun relatie enigszins bemoeilijkt. Ook het feit dat ze elk uit een heel andere sociale klasse komen zorgt voor spanningen. Wanneer ze vervolgens naar de universiteit gaan, blijken de rollen om te keren.

Paul Mescal, die voordien enkel ervaring opdeed in het theater, schittert in deze tv-adaptie van Sally Rooneys gelijknamige bestseller uit 2018 als de enigmatische Connell. Critici roemen zijn mix van zelfverzekerdheid, kwetsbaarheid, viriliteit en diepgang. Hij kreeg er een Emmy-nominatie voor als beste mannelijke hoofdrol en lanceerde zijn naam zo op het mondiale toneel.

The Lost Daughter

‘The Lost Daughter’ (2021) was de eerste grote productie van Mescal na het succes van ‘Normal People’, en tevens zijn debuut in een langspeelfilm. In deze Netflix-productie speelt de Ier een begeerlijke beach boy, een bijrolletje met weinig dialogen, maar genoeg om in het oog te springen met zijn onweerstaanbare charisma. In dit regiedebuut van actrice Maggie Gyllenhaal (zus van Jake Gyllenhaal) wordt ingezoomd op de vele facetten van het moederschap, maar dan met een vleugje suspense in verwerkt. Het resultaat is een psychologisch drama dat heel wat positieve reviews kreeg. Leuk weetje: net zoals bij ‘Normal People’ gaat het hier om de verfilming van een bestsellerroman. Deze keer eentje van de hand van Elena Ferrante.

Aftersun

‘Aftersun’ kende een stormachtige première op het Filmfestival van Cannes vorig jaar. En met stormachtig bedoelen we dat in de meest gunstige zin, met overal staande ovaties. Met de release in de cinemazalen nu oogst de film van regisseuse Charlotte Wells (die ook het scenario schreef) ook niets dan lovende reviews. Sommige media dopen ‘Aftersun’ al “de film van het jaar”. Opnieuw heeft veel te maken met de straffe acteerprestatie van Paul Mescal, die hier Calum Paterson speelt, een 31-jarige Schot die met zijn 11-jarige dochter Sophie op vakantie trekt naar de Turkse kuststreek. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van de dochter, maar dan zovele jaren later. Ze blikt terug op die bijzondere relatie met haar papa en zijn gevecht met de eigen demonen.

God’s Creatures

Ook deze ‘God’s Creatures’ werd vorig jaar voorgesteld op het filmfestival van Cannes. Mescal speelt Brian O’Hara, een Ier die na zeven jaar in Australië terugkeert naar de heimat. Hij wil er zijn moeder verrassen met een bezoek, maar wanneer Brian in opspraak geraakt door een beschuldiging van een voormalige lief komt zij in een lastig parket te zitten. Laat Aileen (gespeeld door Emily Watson) haar moederhart spreken en beschermt ze haar zoon, of moet ze misschien toch erkennen dat die niet helemaal de persoon is die ze dacht te kennen? Dit psychologische drama van regisseursduo Saela Davis en Anna Rose Holmer is een donkere slowburner die zijn geheimen pas helemaal aan het einde prijsgeeft. Te bekijken via Amazon TV en Apple +.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top