In deze films moeten de rijken een toontje lager zingen

Films | In een tijd waarin de samenleving nog nooit zo ongelijk is geweest, biedt Pickx een selectie van films en series waarin de rijken flink verliezen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Triangle of Sadness

Na het memorabele 'The Square' keert de Zweedse regisseur Ruben Östlund terug met een even memorabele film: 'Triangle of Sadness'. Deze tragikomedie, winnaar van de Palme d'Or in Cannes, volgt het echtpaar Carl en Yaya op een luxe cruise. Zij is model en influencer, hij is eveneens model maar dan wel veel minder beroemd en rijk dan haar.

Tijdens de cruise worden ze omringd door miljonairs, oligarchen en andere mensen die het financieel helemaal voor elkaar hebben. Iedereen wacht op het hoogtepunt van de cruise: de gala-avond. Maar het weer zal roet in het eten gooien, en de hiërarchishe structuur tussen de rijken ook. 'Triangle of Sadness' overtuigde met treffende satire de jury van het filmfestival van Cannes, waardoor Östlund een van de meest exclusieve dubbele winnaars werd!

‘Triangle of Sadness’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Funny Games

Filmmaker Michael Haneke regisseerde de oorspronkelijke Duitstalige versie van deze film (1997) én de Engelstalige remake tien jaar later. Beide gaan over een rijke familie op vakantie in hun huis aan het meer. Alleen wordt die rustige vakantie verstoord door twee sadisten: Peter en Paul. De jongemannen gijzelen het gezin in hun huis en spelen urenlang met hen, waarbij ze op een gegeven moment zelfs de vierde wand doorbreken om ons, het publiek, medeplichtig te maken aan hun geweld.

Parasite

De hele familie Kim is werkloos en arm, en zeer geïnteresseerd in de levensstijl van de rijke familie Park. Op een dag slaagt hun zoon erin een aanbeveling te krijgen om privélessen Engels te geven in het huis van het Park. Hij probeert voor zijn familieleden ook een job te regelen in het rijke huishouden. Dit is het begin van een oncontroleerbare spiraal, waar niemand echt ongeschonden uit zal komen. De regisseur, de Zuid-Koreaan Bong Joon-ho, won de Oscar voor beste film met 'Parasite'. Het is de eerste niet-Engelstalige film die deze prestigieuze prijs wint en hij won ook de Oscar voor 'Beste Regisseur' en 'Beste Internationale Film'!

Us

Samen met haar man, zoon en dochter keert Adelaide Wilson terug naar het huis aan het strand waar ze als kind opgroeide. Achtervolgd door een traumatische ervaring uit het verleden, maakt Adelaide zich steeds meer zorgen dat er iets ergs gaat gebeuren. Haar ergste angsten worden al snel werkelijkheid wanneer vier gemaskerde vreemdelingen het huis binnendringen en de Wilsons dwingen tot een gevecht om te overleven. Wanneer de maskers worden afgezet, verneemt de familie tot haar schrik dat elke aanvaller het uiterlijk van een van hen aanneemt.

Na 'Get Out' is dit de tweede film van Jordan Peele, met in de hoofdrollen Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker en Yahya Abdul-Mateen II. 'Us' toont op grimmige wijze de valkuilen van het kapitalisme en wat er gebeurd als je niet dankbaar bent voor het werk dat een ander voor jou doet.

The White Lotus

HBO lijkt de ene na de andere grote productie mét vijfsterrencast te produceren. De serie van Mike White, die al twee seizoenen heeft, is een echte knaller. In het eerste seizoen volgen we een groep reizigers - pasgetrouwden, een gezin en een alleenstaande vrouw die de as van haar moeder komt verstrooien - die allemaal tegelijk aankomen in het White Lotus-resort op Hawaï. In de loop van een week raken hun verhalen en die van het hotelpersoneel met elkaar verweven, met als hoogtepunt een grimmig einde. De serie belicht de grote verschillen in het leven van de gasten en het hotelpersoneel.

'The White Lotus' is beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top