'The Greatest Dancer van Vlaanderen': het avontuur start achter de spiegel

Films |

Aan talentenshows geen gebrek in Vlaanderen, maar dan gaat het toch meestal om zang of allerhande talenten in ‘Belgium’s Got Talent’. Vanaf 4 februari is het echter weer tijd voor de dansers om te schitteren in ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’. Pickx vertelt je er alles over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Dancing with the Stars’ en ‘So You Think You Can Dance’ zeggen je vast iets. De twee dansprogramma’s zijn namelijk jarenlang bekend geweest op de Vlaamse televisie. Aangezien we ondertussen al even zonder dansplezier op tv zaten, is het tijd om weer wat beweging naar het scherm te toveren. Dat doet Eén in de vorm van ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen'.

In deze gloednieuwe show gaat presentatieduo Siska Schoeters en Aster Nzeyimana op zoek naar het grootste danstalent van Vlaanderen. Iedereen tussen 9 en 99 jaar is welkom om mee te doen en dat kan in welke stijl dan ook. Of je alleen bent, met twee of in groep: iedereen kan een worp doen naar de titel ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’.

Achter de spiegel

Het concept komt overgevlogen uit het Verenigd Koninkrijk en belooft toch net weer iets origineler te zijn dan andere talentjachten. De deelnemers doen namelijk ‘auditie’ in een grote dansstudio met dito spiegel. Achter die spiegel zit echter een publiek van maar liefst 700 mensen. Iedereen brengt een stem uit en als 75% ‘ja’ zegt, gaat de spiegel open en komen de deelnemers voor het publiek én de coaches te staan.

Geen jury dus deze keer, maar drie ervaren entertainers die zullen beslissen of ze de deelnemers meenemen in hun team. De coaches voor dit eerste seizoen zijn de Belgisch-Colombiaanse Annabelle Lopez Ochoa, een van de meest gevraagde choreografes ter wereld, danseres Laurien Decibel, die al jaren danst met grote sterren als Jennifer Lopez, en Niels Destadsbader, die misschien niet de beste danstechniek heeft maar wel als de beste weet hoe hij een publiek moet entertainen.

Totaalplaatje

Het gaat in dit programma trouwens niet enkel om je dansprestatie, maar ook om je persoonlijkheid en verhaal. En dan vooral hoe je dat totaalplaatje overbrengt naar het publiek toe. “De auditie begint eigenlijk al wanneer de kandidaat binnenkomt in onze receptie bij Fleur. Het publiek kijkt mee naar dat gesprek en je voelt al of de mensen de kandidaat leuk vinden", aldus coach Laurien.

Niels, Laurien en Annabelle kiezen op het einde van de audities drie favorieten waarmee ze verder willen werken en die het beste van zichzelf zullen geven in enkele shows. Een van hen wint de titel van the greatest dancer van Vlaanderen en een mooie geldprijs.

Bekijk 'The Greatest Dancer van Vlaanderen' vanaf 4 februari elke zaterdag om 20u20 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top