'You People'-maker Jonah Hill, een grappenmaker die soms met zichzelf worstelt

Films | Sinds kort kan je op Netflix kijken naar 'You People', een romcom over de relatie tussen de ietwat gezette joodse man Ezra (Jonah Hill) en Amira (Lauren Londen), een zwarte islamitische vrouw. Ze raken verliefd ondanks hun culturele verschillen. Alles loopt goed tot ze elkaars familie ontmoeten. De film is van de hand van hoofdrolspeler Jonah Hill. Pickx kijkt daarom kort naar het leven en de carrière van deze Amerikaanse acteur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'You People' speelt zich af in de Verenigde Staten, waar het koppel Ezra en Amira binnenkort met elkaar gaan trouwen. Ezra is van joodse afkomst en Amira is een zwarte islamitische vrouw. Hun culturele verschillen weten ze aanvankelijk te overbruggen, maar hun schoonouders hebben meer moeite met hun andere achtergrond. De ene familie gedraagt zich ronduit lomp en de andere familie probeert het huwelijk te saboteren. Het is aan Ezra en Amira om alsnog de twee groepen kemphanen bijeen te brengen.

In 'You People' vertolkt Jonah Hill niet alleen de hoofdrol, maar is hij ook producer en scenarist. Hill lijkt zonder veel moeite een productie te kunnen leiden en dragen, omdat hij al vanaf het prille begin van zijn carrière gepassioneerd is door filmmaken. 

Komische rollen

Jonah Hill Feldstein, zoals zijn volledige naam luidt, groeide op in een gegoede buurt in Los Angeles. Al in de middelbare school ontdekte hij zijn passie voor acteren. Na lovende kritiek op zijn podiumproducties trok hij naar Hollywood, waar hij in 2004 zijn debuut beleefde in een bijrol in 'I Heart Huckabees'. Nadien verscheen hij in 'The 40-Year-Old Virgin', het regiedebuut van Judd Apatow. Hoewel hij niet de fetisjacteur is van deze New Yorkse regisseur, hebben de twee sindsdien regelmatig samengewerkt in producties zoals 'Knocked Up', 'Forgetting Sarah Marshall' en 'Funny People'. 

Innerlijke strijd

Een blik op zijn palmares toont dat Hill zich vooral richt op komische rollen, maar soms durft hij uit de band te springen. Een opmerkelijk wapenfeit is 'Stutz', een documentaire die in 2022 op Netfix verscheen en waarin Hill openlijk vertelt over zijn mentale problemen. 

In deze documentaire graven Hill en zijn therapeut Phil Stutz in hun leven en hun geestelijke gezondheid. In tegenstelling tot de meeste therapeuten, die vooral luisteren en vragen stellen, probeert Stutz een meer actieve rol te nemen in de behandeling van zijn beroemde cliënt. Samen proberen ze te achterhalen waarom Hill al een tijdlang kampt met angstaanvallen. Deze mentale problemen zitten hem zo hard in de weg dat ze zelfs invloed hebben op andere producties. Zo deelde hij aan filmmagazine Deadline mee dat hij geen promotie zou maken voor 'You People' omdat dit angstaanvallen zou uitlokken. Ondanks het gebrek aan promotie is de productie toch een succes geworden op het streamingplatform.

Ontdek ‘You People’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top