'Faithfully Yours': een Nederlandse thriller met een Belgische tint

Films | Op Filmfestival Oostende gaat de Nederlandse thriller ‘Faithfully Yours’ vandaag in avant-première, waarin naast enkele Nederlandse sterren ook onze Matteo Simoni schittert. Dit is wat je moet weten over de nieuwe film.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bodil en Isabel zijn twee hartsvriendinnen die er af en toe samen op uit trekken voor een weekendje, onder andere naar (hoe kan het ook anders?) Oostende. Voor hun echtgenoten lijken het onschuldige uitjes, maar eigenlijk maken de vrouwen er gebruik van om vreemd te gaan. Op een van die tripjes windt Bodil een knappe filosoof rond haar vinger terwijl Isabel zich met meer duistere zaakjes bezighoudt.

Isabel overhandigt een pak geld aan een gangsterfiguur, en verdwijnt daarna schijnbaar van de aardbodem. In de villa van Bodil wordt alleen een grote plas bloed gevonden. De vraag wordt dan hoe zij dat zal uitleggen aan de politie en haar man.

Faithfully Yours’ is de nieuwste film van regisseur André van Duren naar een scenario van Paul Jan Nelissen. Dat duo kennen we onder andere van de film ‘De Bende Van Oss’, waarin onder anderen Matthias Schoenaerts meespeelde. Die film werd in 2011 genomineerd voor maar liefst zeven Gouden Kalveren. De vorige film van André van Duren, ‘De Helleveeg’, dateert al van 2016 en won toen twee Gouden Kalveren. ‘Faithfully Yours’ kreeg in Nederland overigens al de status van Gouden Film, een onderscheiding voor films die meer dan 100.000 bezoekers naar de cinema lokken.

De hoofdrollen in ‘Faithfully Yours’ zijn weggelegd voor Bracha van Doesburgh (Bodil) en Elise Schaap (Isabel). Van Doesburgh zou je kunnen kennen van de Nederlandse cultfilm ‘Vet Hard’ of de zwarte komedie ‘Moordwijven’. Ze speelde ook een hoofdrol in de drie ‘De Familie Claus’-films, naast Jan Decleir, Pommelien Thijs, Stefaan Degand, Josje Huisman en Janne Desmet. Elise Schaap is in ons land dan weer vooral bekend van haar rol in ‘Undercover’ als Daniëlle, de grote liefde van Ferry Bouman.

De rol van de filosoof die door Bodil versierd wordt, ging dan weer naar onze Vlaamse trots Matteo Simoni. Na zijn rol als de eerder weerzinwekkende Dennis “Black Magic” Burkas in ‘Zillion’, kreeg hij met ‘Faithfully Yours’ een rol waarvoor hij zich veel minder intensief moest transformeren. Een andere Belgische naam in de cast is die van Sofie Decleir, bekend van series als ‘De Dag’, ‘De Twaalf’, ‘Red Light’, ‘Lost Luggage’ en ‘F*** you very, very much’.

‘Faithfully Yours’ wordt op woensdag 1 februari om 20u vertoond op Filmfestival Oostende in het bijzijn van regisseur André van Duren en acteur Matteo Simoni.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top